Bananpannkaka för barn och vuxna – klart på minuten

Bananpannkaka verkar gå hem hos de flesta barn. Det är ett perfekt mellanmål och gör både små och stora personer glada. Pannkakorna är busenkla att fixa, du gör dem på minuten! Servera med turkisk yoghurt eller vispad grädde. Och så lite frukt eller bär, förstås!

bananpannkakor barn IMG_7719

Servera bananpannkakorna med lite turkisk yoghurt och färska bär. Mer än så behövs inte för att få en riktigt lyckad mellis.

IMG_7770

Melvin är tokig i bananpannkaka. Finns inte mycket han äter som han ber om att få mer av hela tiden.

IMG_7732

Jag älskar Muminporslinet från Arabia. På Moomin Shop finns det massa roligt att handla om man gillar Mumin. Det här setet har jag fått från en fin bloggvän, Anna-Karin, som också gillar Mumin.

bananpannkaka

Bananpannkaka med hallon och yoghurt

ca 8-9 små plättar

Ingredienser:
1 banan
1 ägg
ev. 1 nypa vaniljpulver
(för vuxna: en nypa salt)
Osaltat smör att steka i

 

Gör så här:

Skala och skär bananen i bitar, lägg i en skål. Mosa bananbitarna med en gaffel. I med hela ägget och vispa en stund med elvisp. Vispa eventuellt ner salt och vaniljpulver. Det ska inte vara några stora bananklumpar i smeten när du vispat klart.

Värm en stekpanna, lägg i en rejäl klick smör så att smöret täcker hela pannans botten när det är smält. Det är viktigt att du har på medelvärme, smöret ska fräsa lite. Klicka ner smet i pannan, cirka en matsked smet per klick/plätt. Vänd plättarna och lägg dem på en tallrik när de är klara. Lägg i mer smör i pannan för varje omgång nya plättar som ska stekas.

Servera plättarna med lite färska hallon och naturell turkisk yoghurt eller vispad grädde.

Comments are closed.

Inom - Recept