Chips på Parmaskinka med fikonkräm

Riktigt goda snacks som imponerar. De smakar mer avancerat än vad de är att göra. Kombinationen mellan den salta Parmaskinkan och de söta fikonen är underbar. Sanningen är att de dessutom är löjligt enkla att tillaga och kräver i princip inga förberedelser.

IMG_2744

IMG_2754

Här har vi toppat chipsen med både en bit färsk fikon och lite citronzest. Tilltugget kan serveras kallt, men ska helst inte stå för länge.
Receptet kommer från Mikaela Hedenskog för Gastrofy.

Chips på Parmaskinka med fikonkräm

Ingredienser:
80 gram Parmaskinka
6 st torkade fikon
1 st färskt fikon
4 msk creme fraiche
1 citron

Gör så här:
Sätt ugnen på 120 grader. Dela parmaskivorna på mitten och lägg in i ugnen med bakplåtspapper på en plåt. Det tar cirka 10-20 minuter för skinkan att torka.

Mixa fikonen (ca-5-7 st) med lite av creme fraichen. Tillsätt mer creme fraiche i fall du behöver, röran skall vara krämig och semi-fast. Smaka av med citronsaft. Om fikonen är hårda och torra kan du låta dem ligga och dra i varmt vatten. Sila bort vattnet när de mjuknat och låt fikonen torka helt i ca 2-3 timmar innan du mixar med creme fraiche.

När skinkan är torkad, ta ut ur ugnen och låt rinna av på lite hushållspapper. Servera med en klick fikonmousse på varje skinkskiva samt en bit skivad färskt fikon.

Comments are closed.

Inom - Recept