Coleslaw på kålrabbi – en hit till Knäckepizza

Knäckepizza och lite nyttig coleslaw fick inviga det nya året hemma. Det är förvånansvärt över hur god en sådan enkel grej kan vara. Men så är det väl ofta när det kommer till ganska självklara men ändå överraskande matnyheter. När man väl provat undrar man varför ingen tagit fram något liknande tidigare. Som med semmelwrapen, chokladkebaben och så även Knäckepizzan.

Att göra pizza på knäckebröd har varit aktuellt i flera år, men för snart ett år sedan lanserade Leksands sin Knäckepizza i frysdisken. Det är en färdig pizza som värms i ugn eller i micro. Enda skillnaden mot vanlig pizza är att botten är ett knäckebröd.

IMG_1152

Botten blir mjuk men ändå krispig. Det är tack vare tomatsåsen som botten inte förblir så där knäckebrödshård.

Visst är det extra gott med en enkel coleslaw till pizza! Just nu är jag rätt insnöad på kålrabbi. Det är supergott att riva lite kålrabbi och blanda med yoghurt. Se recept på coleslaw längre ner.

IMG_1139

Knäckepizzorna finns i tre varianter: skinka, taco och vegetarisk. Brödet är bakat på svenskt mjöl och det finns inga tillsatser. Den värms i ugn, 200 grader i tio minuter. Det går även att värma i micro, men knäckepizzan blir bäst i ugn. Recepten har tagits fram i samarbete med Josef Hakimi som är nordisk mästare i pizzabakning och som även tävlat i OS och VM. Pizzorna finns att köpa på Citygross och ICA, kostar ca 37 kr/styck.

Det nya året inleddes med den vegetariska varianten med soltorkad tomat, fetaost, champinjoner och oliver.

IMG_1122

Pimpa din knäckepizza med färska kryddor, pinjenötter och några stänk tabasco.

IMG_1159

Coleslaw på kålrabbi till Knäckepizza

4 portioner

1 kålrabbi
4-5 msk turkisk yoghurt
en nypa havssalt
en nypa vitpeppar
ev. lite rårivet äpple

 

Gör så här:

Skala kålrabbin. Riv grovt. Lägg den rivna kålrabbin i en bunke och salta och peppra. Ner med några skedar yoghurt och eventuellt lite rivet äpple (om du vill ha en sötare smak). Rör om. Servera

 

2 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica Sundberg
5 År sen

Vad fantastisk din sida blivit – vilket lyft 👍👍👍👍

Inom - Recept