Currykål ett enkelt och smarrigt tillbehör till korv

Gillar du att äta surkål som tillbehör till korv? Testa denna currykål och bli fäst vid den för alltid. Den är helt klart beroendeframkallande.

Currykålen smakar mer åt det söta än det sura hållet, men är inte på något sätt för söt i smaken. Skiva den tunt och slå över en lag enligt receptet nedan. Låt sedan dra i cirka 2-3 timmar och du får ett fantastiskt smakrikt tillbehör till grillad korv. Tänk att kål i lag kan vara så otroligt gott.

currykål

På bilden serveras currykålen på en korvbricka tillsammans med tre sorters nya korvar från Bullens.

Spetskål som används i detta recept ger en mildare smak än om man väljer den vanliga vitkålen. Du kan även ersätta spetskålen med vitkål och följa receptet i övrigt. Jag har även testat att skiva blomkål tunt och lägga i samma lag. Även det blev väldigt gott, men spetskålen är fortfarande favoriten.

Visste du att 100 gram spetskål täcker hela dagsbehovet av C-vitamin? Spetskål innehåller också tre gånger mer K-vitamin än ärtor och tre gånger mer kalium än groddar. Du kan lära dig ännu mer om spetskål på denna sida.

currykål korvbricka

Currykål

 

Ingredienser:
1/2 spetskål
1 dl socker
0,9 dl ättika (12%)
1 dl vatten
1,5 msk curry

 

Gör så här:

Koka upp vatten, ättika och socker och rör om tills sockret smält.
Strimla kålen tunt, gärna med mandolin. Lägg kålen i en bunke och blanda om med curryn.
Häll lagen över kålen och rör om. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt stå och dra i 2-3 timmar i rumstemperatur.

Currykålen går att spara i 1-2 dagar i kylen.

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica Sundberg
5 År sen

Ska testas! Kram!

Inom - Recept