Torsk i ugn med ärt- & blomkålspuré – middag på 20 minuter

Tina Nordström har alltid varit en av mina kockfavoriter på TV. En sån härligt energisk, glad och duktig person! Hon har inspirerat mig mycket genom att få matlagning att framstå som roligt och enkelt. Just nu samarbetar hon med Findus och vill lära oss vanliga människor hur lätt det är att tillaga fisk i vardagen. Jag fick prova på det i veckan – en cookalong med Tina! Vi hade bara 15 minuter på oss att tillaga torsk i ugn med goda tillbehör. Det gick, och det blev verkligen urgott!

IMG_6365

IMG_6350

Tina har tagit fram ytterligare sex fiskrecept som tar max 30 minuter att tillaga. Alla recept hittar du hos Findus.

Fiskelyckas

Bilden ovan med mig och Fredrik är lånad av Findus.

Jag teamade med Fredrik som ni kanske känner igen från Hela Sverige bakar 2013? En riktigt trevlig kille som alltid får mig på bra humör. Han påstod att han inte var bra på att laga mat, men pffft! Det gick ju som en dans. Vi lyckades dessutom hålla jämna takter med Tina som hade sin köksplats mittemot vår.

torsk i ugn med blomkålspuré

Den här rätten kommer jag att göra många gånger om.

Torskrygg med ärt- & blomkålspuré och marinerade bönor

(4 portioner)

Fisk
4 st filéer Findus Torskrygg
1 msk olivolja
flingsalt

Ärt- & blomkålspuré
1/4 paket Findus blomkål (150 g)
3 dl Findus Ebba ärter
1 krossad vitlöksklyfta
ca 1 msk crème fraiche
15 g smör (1/2 msk)
Salt och vitpeppar från kvarn

Citronmarinerad bönsallad
550-600 g Findus vaxbönor, haricots verts, sojabönor
2 schalottenlökar
0,5 dl olivolja
saften från 1 citron + rivet skal
2 msk finhackad dill och gräslök
salt och vitpeppar

Torsk i ugn – Gör så här:

1. Sätt ugnen på 130 grader. Tina fisken, torka av med papper och lägg i en ugnsform.Pensla med olivolja och salta. Baka i ugnen i ca 10-12 minuter tills fisken är lagomskivig och fast. Använd gärna termometer, 52 grader i innertemperatur ger en saftig fisk.

2. Täck blomkål, ärter och krossad vitlök med vatten i en kastrull, koka upp och hällav vattnet. Mixa grönsaker, crème fraiche och 2 msk olivolja till en len puré, smaksätt med salt och vitpeppar. Håll varmt.

3. Finhacka löken och örterna. Blanda alla ingredienserna till vinägretten förutom örterna. Fräs bönorna snabbt i lite olivolja. Häll över dressingen och smaksätt med hackade örter, salt och peppar.

Tina tipsar: Spara vattnet från koket och prova rätten som en fisksoppa genom att späda purén.

Comments are closed.

Inom - Recept