Fläskkotletter i dragonsås med grönkålssallad

Dragon är en riktig höjdarkrydda som jag använder alldeles för lite av i matlagningen. Man behöver inte så mycket av dragonen för att få till den där härliga smaken. Prova dessa lättlagade fläskkotletter i dragonsås med grönkålssallad till. En fantastiskt god rätt som passar lika bra en vardag som en söndagsmiddag.

kotletter i dragonsås

Vi tycker om såsen så mycket att vi tar brödbitar och skrapar ur det sista ur pannan. Då är det riktigt bra.

fläskkotletter i dragonsås

Fläskkotletter i dragonsås med färsk pasta och grönkålssallad

4 personer

Ingredienser kotletter i sås:
600 g fläskkotletter
1 rödlök
1 msk maizena
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1,5 msk dragon
2,5 tsk vitvinsvinäger
4-5 msk smör till stekning
salt
svartpeppar från kvarn

 

Pasta:
färsk pasta för 4 personer

 

Ingredienser sallad: 
1/2 blomkål
100 g grönkål
2 tomater
2 msk olivolja
2 krm salt
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap

 

Kotletter i dragonsås – gör så här:

Krydda fläskkotletterna med cirka 2 krm salt och 2 krm svartpeppar på båda sidor.
Smält smör i en traktörpanna och bryn kotletterna på hög värme i cirka 1-1,5 minuter per sida, beroende på tjocklek. De ska få en fin färg på ytan men absolut inte stekas klart! Lägg kotletterna åt sidan på ett fat.

Finhacka rödlöken och smält lite nytt smör i pannan. Bryn löken på medelhög värme i cirka 2 minuter. Strö över maizena och vispa ner grädde och mjölk. Tillsätt dragon, vitvinsvinäger, salt och 2-3 krm svartpeppar från kvarn. Låt blandningen koka upp och lägg sen ner kotletterna i såsen. Såsen ska puttra med kotletterna under lock i ca 4 minuter. Dra sedan ner till lägsta värmen och låt kotletterna ligga till sig tills de är genomstekta. De ska ha en lätt rosa kärna, då är de fortfarande möra.

Koka den färska pastan medan kotletterna ligger till sig i såsen. Servera sedan pasta med kotletter, sås och den crunchiga salladen.

 

Sallad – gör så här:
Tärna tomaterna. Ansa och strimla grönkål och skär blomkål i små bitar. Lägg alla grönsakerna i en skål.
Rör ihop olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt. Häll dressingen över grönsakerna i skålen och rör om.

Comments are closed.

Inom - Recept