Friterad Manchego med tomatmarmelad

Manchego och friterat, det kan knappast bli bättre. De här ostbitarna är väldigt lätta att göra och de blir oförglömligt goda. Tillsammans med en riktigt smarrig tomatmarmelad är det to die for.

IMG_2367

Receptet har Mikaela Hedenskog skapat för Gastrofy.

IMG_2276

Ostbitarna paneras i ägg och panko. Sedan är det bara att fritera. Få steg och enkelt att tillaga.

IMG_3987

Har man ingen hemmagjord tomatmarmelad så kommer ett hett tips på en närproducerad tomatmarmelad från Stockuts. Den är gjord på gröna tomater och vanilj. Ljuvligt god!

Friterad Manchego med tomatmarmelad

Räcker som småplock för ca 8-10 personer

 

Ingredienser:
800 g manchegoost
8 ägg
800 g pankoströbröd

 

Gör så här:
Skär osten i cirka ½ cm tjocka bitar. Vispa upp äggen
Dubbelpanera osten, först i ägg, sedan i pankoströbröd. Repetera en gång till.
Fritera i frityrolja på cirka 170/180 grader, tills bitarna blir gyllene.
Servera med tomatmarmelad.
Subscribe
Notifiera mig
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Du kanske också vill läsa

Rostade kikärtor - gott snacks eller tillbehör

Tacopizza med kyckling och vitlökssås

Potatissallad med grönkål och pärondressing

Kycklingfilé med krämig risoni, gremolata och lök i balsamicosky

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x