Godaste senapen till julskinkan

Årets första skinkmacka som jag åt var komponerad av Johan Jureskog. Mackan bestod av julskinka av rapsgris från Scan, ölstuvad grönkål och den godaste senapen! Allt på ett hembakat knäckebröd med kryddblandning. Mackan var sagolikt god och jag kunde inte få nog av denna sötstarka senap. Lagom söt smak med bra sting – passar perfekt till skinka! Hemligheten kanske är att senapen innehåller cognac?

En sak är säker – jag kommer definitivt att bjuda på denna senap på julbordet i år. Jag fick med receptet på Jureskogs senap, prova själva om ni vill. Recept kommer här:

Julsenap med cognac

Ingredienser:
400 g Slottssenap
50 g brunt senapsfrö
50 g gult senapsfrö
300 g råsocker
2 msk Colman’s
5 cl god cognac
1 msk rapsolja
ev. Tabasco

Gör så här:
Rör alla ingredienser i blandare i 45-50 minuter. Tillsätt vatten om det behövs. Smaksätt eventuellt med några droppar Tabasco.

Griljering av julskinkan bidrar också till en mycket godare smak. Här hittar du även recept på en lyxig griljering eller pepparkaksgriljering.

Comments are closed.

Inom - Recept