Italienska lunchsoppor för tomatälskare

Med en burk krossade tomater, färska kryddor och grönsaker kommer man långt i soppväg. Med lite bröd eller spaghetti i soppan blir det dessutom så matigt att det snabbt stillar till och med mitt halvvresiga lunchhungerhumör. Mutti som säljer finfina tomater på burk visade hur gott det kan bli genom att släppa loss kreativiteten. Det bjöds på italiensk lunch med smaker av solmogna tomater. Sopporna var inte bara goda och mättande, utan visade sig även vara busenkla att göra! Här kommer receptet på en Pancotto, en soppa som kokas på bröd.

IMG_6380

Röd Pancotto – recept

Pancotto betyder kokt bröd på italienska. Det är en soppa som kokas på bröd, vitlök och färska kryddor. Servera som tilltugg eller ät som förrätt. Är du mer sugen på en tomatsoppa med spaghetti? Spana då in receptet på tomatsoppa med sparris.

4 portioner

400 g (1 burk) Mutti Polpa
1 tsk finhackad färsk persilja
0,5 l kött- eller grönsaksbuljong
2 ägg
100 g Parmesanost
200 g dagsgammalt bröd
2 vitlöksklyftor
1 kvist färsk rosmarin
4 msk extra jungfruolivolja
salt och peppar

 

Gör så här:
Fräs vitlök och rosmarin i en gryta till de har fått brunaktig färg. Tillsätt sedan Polpa och låt bryna i fem minuter.
Grovhacka brödet och häll ner i grytan tillsammans med buljongen och parmesanosten. Rör runt med en träslev tills röran är slät.
Knäck äggen i en bunke och blanda med persilja, salt och peppar. Häll ner äggblandningen i grytan och rör om i några minuter.

IMG_6338

Charmig Mutti-italiensk dukning med Muttis konservburkar som krukor för basilika. 

IMG_6373

Muttis huskock Carlo Casoni hade kommit hela vägen från Italien för att ställa sig vid spisen i Stockholm och bjuda oss på en riktigt god Muttilunch.

Comments are closed.

Inom - Recept