Kalkonfärsbiffar med curry – saftiga och smakrika biffar

Saftiga kalkonfärsbiffar som du svänger ihop i en handvändning. Det behövs bara sju ingredienser. Enklare kan det inte bli och det är biffar som uppskattas lika mycket av såväl stora som små. Biffarna håller sig i kyl i två dagar, om du inte hinner äta upp dem samma dag.

saftiga kalkonfärsbiffarkalkonfärsbiffar med curry

Kalkonfärsbiffar med curry

4 portioner

Ingredienser: 
500 g kalkonfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 tsk curry
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör till stekning

Till servering: 
Bulgur eller pasta för fyra personer
Sallad

 

Gör så här:

Blanda ägg, ströbröd, vatten, curry, salt och svartpeppar i en bunke. Vänd ner kalkonfärsen och blanda runt ordentligt.

Forma smeten till 8 biffar.

Hetta upp en stekpanna med smör. Stek biffarna på medelvärme i ca 5 minuter per sida.

Servera med pasta eller bulgur och en fräsch sallad.

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Tacopizza med kyckling och vitlökssås

Potatissallad med grönkål och pärondressing

Kycklingfilé med krämig risoni, gremolata och lök i balsamicosky

Kalkonfärsbiffar med timjan och vitlökssås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm