Kalkonfärsbiffar med curry – saftiga och smakrika biffar

Saftiga kalkonfärsbiffar som du svänger ihop i en handvändning. Det behövs bara sju ingredienser. Enklare kan det inte bli och det är biffar som uppskattas lika mycket av såväl stora som små. Biffarna håller sig i kyl i två dagar, om du inte hinner äta upp dem samma dag.

saftiga kalkonfärsbiffarkalkonfärsbiffar med curry

Kalkonfärsbiffar med curry

4 portioner

Ingredienser: 
500 g kalkonfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 tsk curry
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör till stekning

Till servering: 
Bulgur eller pasta för fyra personer
Sallad

 

Gör så här:

Blanda ägg, ströbröd, vatten, curry, salt och svartpeppar i en bunke. Vänd ner kalkonfärsen och blanda runt ordentligt.

Forma smeten till 8 biffar.

Hetta upp en stekpanna med smör. Stek biffarna på medelvärme i ca 5 minuter per sida.

Servera med pasta eller bulgur och en fräsch sallad.

Comments are closed.

Du kanske också vill läsa

Tomatpesto på soltorkade tomater - bra att ha hemma

Köttfärslimpa Tex-Mex med paprikasås

Ingefärsketchup - recept på egen smarrig ketchup

Fläskburgare med citrongräs och limemarinerad gurka

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm