Kalkonfärsbiffar med timjan och vitlökssås

Saftiga kalkonfärsbiffar med timjan är både goda och milda i smaken. Biffarna håller sig några dagar i kylen och passar lika bra till bulgur som till ris. En klick vitlökssås till höjer smakerna lite extra.

Vill du göra lite mer smakrika kalkonfärsbiffar finns det ett jättebra recept på kalkonfärsbiffar med curry.

kalkonfärsbiffar

kalkonfärsbiffar med timjan och vitlökssås

saftiga kalkonfärsbiffar

Kalkonfärsbiffar med timjan och vitlökssås

4 portioner 

Ingredienser kalkonfärsbiffar:
500 g kalkonfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 msk timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör till stekning

 

Ingredienser vitlökssås:
2,5 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
2 krm salt

 

Kalkonfärsbiffar – gör så här:

För bäst resultat låter du färsen stå i rumstemperatur ca 30-60 min innan tillagning.

Blanda ägg, ströbröd, timjan, salt och svartpeppar i en bunke. Rör ner kalkonfärs och blanda om ordentligt. Forma till åtta biffar.

Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna på medelhög värme i ca 3-4 min per sida.

 

Vitlökssås – gör så här:

Lägg yoghurt i en skål och pressa ner vitlök. Blanda i honung och salt.

 

Servering:

Servera kalkonfärsbiffarna med nykokt ris eller matvete och vitlöksyoghurt.

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Kycklingfilé med krämig risoni, gremolata och lök i balsamicosky

Frikadeller i tomatsås - så får du saftiga frikadeller

Tomatpesto på soltorkade tomater - bra att ha hemma

Köttfärslimpa Tex-Mex med paprikasås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm