Hawaiian Korvstroganoffish – korvstroganoff med ananas

Det här är en härlig tvist på en klassiker. Vad sägs om en krämig korvstroganoff med ananas och kokosmjölk? Det blir en exotisk variant, någon slags kombination av Sverige spm möter Thailand. Riktigt gott är det. Ursprungsreceptet är framtaget av Catarina König som vann Sveriges Mästerkock 2016. Jag har gjort några justeringar som jag tycker passar bättre i sammanhanget.

Faluish till korvstroganoffish

Kokos-ananas-Korvstroganoffen blir till och med godare dagen efter och går även att frysa. Perfekt att göra en extra stor sats för matlådor.

Faluish till korvstroganoff

I denna korvstroganoff har jag använt en Faluish från Scan. Det är en korv som består av både kött och grönsaker. Närmare bestämt är den gjord på svenskt griskött av rapsgris (49%), potatis, morot och kålrot.

Korvstroganoff med ananas

Hawaiian Korvstroganoffisch – Korvstroganoff med ananas

4 portioner

Ingredienser:
400 g Scan Faluish
1-2 msk smör eller olja att steka i
1 st purjolök, finstrimlad
1 msk röd Thai Curry
400 ml kokosmjölk
1 dl vispgrädde eller kokosgrädde
½ st färsk ananas, tärnad
1 nypa flingsalt

 

Till servering
1 dl salta jordnötter
1 msk rostade kokosflarn
Thaibasilika
Ris

 

Gör så här:

Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs i en traktörpanna med lite smör eller olja. Häll över den frästa purjolöken i en skål. Strimla Faluish ganska fint och bryn strimlorna i samma traktörpanna med lite nytt smör i. När strimlorna fått lite fin färg lägger du även dessa i skålen med purjolök.
Lägg nu röd curry i traktörpannan. Låt curryn svettas lite på medelhög värme en stund så att alla smaker kommer fram och utvecklas. Tillsätt kokosmjölken och rör tills den röda curryn lösts upp helt. Tillsätt grädde.

Lägg i purjolöken och Faluish. Smaka av och salta efter smak.
Skär upp önskad mängd ananas i små bitar och häll ner i Korvstroganoffishen eller servera ananasen vid sidan om som topping (som jag gjorde).
Servera Korvstroganoffish med kokt ris och toppa rätten med grovt hackade jordnötter, kokosflingor och lite thaibasilika.

Comments are closed.

Inom - Recept