Köttfärslimpa Tex-Mex funkar kanonbra till fredagsmyset, om du vill ha lite variation till tacos. Annars funkar den ju lika bra alla andra dagar i veckan också. Den blir saftig, smakrik och är enkel att göra. Bättre kan det inte bli.
Vill du istället göra en mer klassisk köttfärslimpa så hittar du ett toppenrecept här Köttfärslimpa med timjan.
Köttfärslimpa Tex-Mex med paprikasås
4 portioner
Ingredienser köttfärslimpa:
400 g blandfärs
1 gul lök
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
Ingredienser paprikasås:
2,5 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk paprikapulver
1 tsk honung
2 krm salt
Till servering:
Bulgur för fyra personer
Köttfärslimpa – gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ägg, ströbröd, vatten , paprikapulver, spiskummin, salt och cayennepeppar i en större bunke. Finhacka lök. Vänd ner lök och blandfärs i bunken och blanda allt väl.
Forma färsen till två limpor och lägg i en ugnsform.
Stek i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Paprikasås – gör så här:
Pressa vitlöken och blanda med yoghurt, paprikapulver, honung och salt i en skål. Låt stå kallt till servering.
Servering:
Skiva upp köttfärslimpan och servera med bulgur och paprikasås.