Krämig burrata på tre olika sätt

Burrata med en smakrik jungfruolivolja kan göra vem som helst lycklig. Kombinerat med rostade valnötter, nektariner eller rostade tomater är smakupplevelsen total. Det finns många olika sätt att servera denna ljuvliga ost på. Den passar som antipasto, i förrätter och i varmrätter. Det är bara att prova sig fram.

Hur serverar man burrata på tre olika sätt

Himmel så gott! Här kommer tre serveringsförslag med burrata som antipasto. Alla tre kombinationerna är smakrika. Jag tycker att det är omöjligt att välja en favorit av dessa, bästa är att kunna äta lite av varje.

Burrata med ruccola och nektarin

1. Burrata med ruccola

Riv sönder osten och lägg på en tallrik. Skiva färska nektariner tunt och varva med osten. Ringla över olivolja och mangobalsamvinäger (mangobalsamico). Strö lite havssalt över.

Burrata med valnötter och citronmeliss

2. Burrata med rostade valnötter

Dra isär osten och lägg på en tallrik. Rosta valnötterna i en het stekpanna. Smula nötterna över osten, lägg på citronmeliss och ringla över en god olivolja. Strö över havssalt.

Burrata med torkade söta tomater

3. Burrata med soltorkade söta tomater

Riv osten i mindre bitar och lägg på en tallrik. Lägg på söta cocktailtomater, färska, ugnsrostade eller torkade. Ringla över en god olivolja och granatäppelbalsamvinäger. Avsluta med att lägga lite basilika  på toppen.

IMG_2456

Burrata görs på mozarella och grädde, vilket ger den smöriga, härligt krämiga konsistensen. Zeta har precis lanserat en variant som är helt perfekt för oss färskostälskare. Osten finns i välsorterade ICA-butiker, så man behöver inte längre leta i andra delikatessbutiker. Cirkapris 29 kr. Osten kommer från Apulien i södra Italien. Den har en gräddig kärna och är alldeles ljuvligt krämig. Den flyter nästan ut när man river den med händerna.

Comments are closed.

Inom - Recept