Mättande tomatsoppa med sparris

Mättande lunchsoppor som är enkla att göra är väldigt tacksamt. Den här soppan med smak av sparris, tomat och basilika bjöd Mutti på under Italiens nationaldag den 2:a juni. Den tar bara cirka 30 minuter att göra och är jättegod. Det går åt en burk finkrossade tomater till 4 portioner .

IMG_6386

Tomatsoppa med sparris – recept

En mättande soppa som innehåller mindre bitar spaghetti. Servera som förrätt eller ät till lunch. Vill du istället testa en tomatsoppa som kokas på bröd ska du spana in receptet Röd Pancotto.

4 portioner

16 sparrisar
100 g smör
10 blad färsk basilika
400 g (1 burk) Mutti Polpa
0,5 l grönsaksbuljong
200 g spaghetti, delad i mindre bitar
1 msk finhackad lök
salt och peppar
brödkrutonger och myntablad till servering

Gör så här:
Skölj sparrisen. Skär stjälkarna i små bitar men behåll topparna hela. Bryn sparrisbitarna (ej topparna) i lite smör i cirka 10 minuter.
Addera sedan basilika, lök och Polpa. Låt koka i 10 minuter.
Häll i buljong, spaghetti och sparristopparna och koka i ytterligare 10 minuter. Servera med brödkrutonger och myntablad.

 

IMG_6350

Spara burken och använd som kruka för färska kryddor. Snyggt! 

Comments are closed.

Inom - Recept