Picklad vattenmelon – gott till grillat kött

Goda tillbehör lyfter hela grillupplevelsen. På grilleventet med Prima Grill bjöd Jonas Cramby på något som kändes lite nytt och annorlunda, nämligen picklad vattenmelon. Ett grymt sätt att ta till vara på mycket av det gulvita köttet på vattenmelonen. Surt och härligt crunchy var det. Funkar kanonbra att rensa gommen med när man äter grillat. Tar de picklade bitarna slut kan man använda spadet som en så kallad pickleback. Dessutom går det att göra dessa bitar flera dagar i förväg om man har ont om tid. De håller en vecka i kylen.
Dryckesrekommendation: Hallands Fläder, som matchar melonen med sin fruktiga karaktär. 

IMG_5286

Recept – Pickled watermelon rind

4 personer

1/2 vattenmelon

2 dl ättiksprit 12 %

3 dl vatten

2 dl strösocker

1 msk salt

1 hel stjärnanis

Gör så här:
Skala bort det gröna skalet från vattenmelonen och ät upp allt utom ca 2 cm av det rosa fruktköttet. Det ska nu vara en vattenmelonskalk som består av ungefär hälften gulvitt och hälften rosa melonkött.

Skär melonen i 3–4 cm stora bitar. Koka upp resten av ingredienserna i en kastrull och häll över vattenmelonen. Låt svalna, lägg i en snygg burk och ställ i kylskåpet. Färdiga att äta efter 1 timme och håller 1 vecka.

Comments are closed.

Inom - Recept