Potatissallad med parmesandressing

På sommaren är det extra gott med smarriga potatissallader. Det blir extra gott att rosta potatisen istället för att koka den. En av mina favoritet är denna potatissallad med parmesandressing. Den gör sig lika bra en vardagskväll, som till midsommarlunchen. Servera gärna salladen till grillad kyckling.

Potatissallad med parmesan i dressing

potatissallad med parmesandressing

Potatissallad med parmesandressing och rosmarin

4 portioner 

Ingredienser potatissallad:
1 romansallad
1 kg småpotatis
2 msk olivolja
1,5 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
svartpeppar från kvarn
1 ask cocktailtomater
1 rödlök

 

Ingredienser parmesandressing:
50 g riven parmesan
2 dl matyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 tsk dijonsenap
svartpeppar från kvarn

 

Potatissallad – Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader och klä en ugnsform med bakplåtspapper. Blanda olivolja, salt, rosmarin och lite svartpeppar i en större bunke. Tvätta och halvera potatisen, behåll skalet på. Lägg potatisen i bunken och blandarunt så att alla potatisar täcks med olja. Lägg potatisen på plåten och rosta dem mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills potatisen är klar.

Ta ut potatisen och låt svalna. Halvera tomaterna, skriva rödlöken tunt och bryt romansalladen i mindre bitar. Lägg i en salladsskål och blanda ner den rostade potatisen och parmesandressingen. Vänd runt försiktigt.

 

Parmesandressing – Gör så här:

Skala och skiva vitlöksklyftorna. Lägg alla ingredienserna i en bunke. Mixa slätt och smaka av med lite svartpeppar.

Comments are closed.

Du kanske också vill läsa

Kalkonfärsbiffar med timjan och vitlökssås

Frikadeller i tomatsås - så får du saftiga frikadeller

Tomatpesto på soltorkade tomater - bra att ha hemma

Köttfärslimpa Tex-Mex med paprikasås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm