Burgare med syrad rödlök och vildgurka

Den här burgaren svängde vi snabbt ihop när tiden knappt räckte till en vardag i veckan. Det tog bara 30 minuter att fixa ihop allt, och då var det minimalt med arbete. Den syrade löken blev riktigt god och den saltsyrliga vildgurkan som pålägg var en fullträff.

burgare med syrad rödlök

Idag finns det så mycket bra produkter i butikerna att välja på när man själv inte hinner laga allt från grunden. Till burgaren använde vi pulled pork i BBQ-sås, en färdig variant som fanns att köpa i butik. Allt som behövdes var att värma upp köttet i ugnen, vilket tog 30 minuter. Under den tiden syrades rödlöken och alla grönsaker  skivades. Den syrade rödlöken är väldigt lätt att göra och behöver bara 20 minuter för att få en bra smak och en härlig rosa färg. Receptet på syrad rödlök finns nedan.

IMG_2030

För att göra burgaren lite roligare testade vi vildgurka från Sevan som pålägg. Det blev en hit!
Gurkan är mindre än vanlig slanggurka och skiljer sig smakmässigt från svensk inlagd gurka som ofta är söt. Vildgurkan läggs in i en ättikslag med salt, vitlök och peperoni (inget annat är tillsatt). Den görs helt utan socker vilket gör gurkan både salt och syrlig. Vildgurkan var är härligt krispig och god.

Till en den goda burgaren hade vi:
Pulled pork (går lika bra med pulled chicken eller turkey)
Blandade salladsblad
Coctail kvisttomater
Vildgurka
Jim Beam Spicy Bourbon
Syrad lök
Frisco hamburgerbröd

Recept – Syrad rödlök

4 portioner

1 stor rödlök
0,5 msk citronsaft
salt

 

Gör så här:

Strimla löken fint. Jag använder en mandolin och strimlar på 1,3 mm.
Salta löken, rör om och låt dra någon minut.
Häll den färskpressade citronsaften över löken. Blanda väl så att all lök täcks av citronsaft.
Låt stå och dra i minst 20 minuter.

Comments are closed.

Inom - Recept