Citrongräsbuljong med pak choi och nudlar

Det här receptet kommer från ICA och är framtaget för Rosa-Bandet-kampanjen. Jag provade att laga denna buljong, som en del av kampanjen, och överraskades av hur fantastiskt god den blev. Ännu godare smakar den dagen efter.

Receptet är framtaget för 4 personer och buljongen är riktigt enkel att laga. Jag tycker att soppan passar jättebra till lunch eller som värmande dryck när man känner sig lite frusen, perfekt nu i hösttider. Vill man ha rätten lite matigare kan man byta ut glasnudlarna till äggnudlar.

IMG_7920

Förra året samlade Rosa-Bandet-kampanjen in totalt 88,3 miljoner kronor. ICA stod för 27 miljoner av dessa! I oktober detta år har ICA bytt till rosa förpackningar på 42 varor. Mellan 1-5 kr per vara går direkt till Rosa-bandet-kampanjen. Bland de rosa varorna finns det en mängd att välja på: grönsaker, frukter, rosor, korv, kyckling lax, mellanmjölk, olivolja och flera artiklar för hemmet.

IMG_7919

IMG_7923

Citrongräsbuljong med pak choi och nudlar

4 portioner

Ingredienser:
3 citrongräs
1 ½ liter grönsaksbuljong
½ dl japansk soja
1 tsk sesamolja
½ tsk chiliflakes
4 limeblad
1 liten purjolök
8 champijoner eller shitakesvampar
250 gram pak choi
4 ägg
glasnudlar, 4 portioner
250 gram sojabönor
250 gram blomkålsris
1 lime
skalade räkor (till servering)
koriander (till servering)

 

Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka dem i 7 minuter. Skölj äggen kalla, skala och dela dem.

  1. Krossa rötterna på citrongräset med baksidan av en kniv. Gör en knut av varje citrongräs, så att de blir ”runda”.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skär svampen i kvartar och skär pak choi i klyftor.
  3. Koka upp buljongen med citrongräs, soja, sesamolja, chiliflakes och och limeblad i en stor kastrull.
  4. Koka nudlarna enligt förpackingens anvisning och spola dem sedan i kallt vatten.
  5. Tillsätt purjolök och svamp i buljongen och koka upp. Lägg sean i pak choi, sojabönor och blomkålsris och koka upp.
  6. Smaka av buljongen med limesaft.
  7. Fördela nudlar i förvärmda djupa tallrikar. Häll över buljong med grönsaker. Lägg i ägghalvor och toppa med räkor och koriander.

Smaklig måltid!

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Tacopizza med kyckling och vitlökssås

Potatissallad med grönkål och pärondressing

Kycklingfilé med krämig risoni, gremolata och lök i balsamicosky

Kalkonfärsbiffar med timjan och vitlökssås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm