Isad grön gazpacho med kungsräkor

Den här underbart goda gazpachon smakade jag på ICAs pressträff nyligen. Den är busenkel att göra och riktigt snygg med sin gröna färg i kombination med de rosa räkorna. Servera som förrätt eller som välkomstportioner i små glas.

IMG_7423

Recept: Isad grön gazpacho med kungsräkor

4 portioner

Ingredienser:

4 träspett
400 gram frysta kungsräkor eller 4 vannameiräkspett (finns på ICA)
1 vitlöksklyfta
1 gurka
1/2 grön chili
1 avokado
1 silverlök
1 kruka persilja
1 kruka basilika
65 g babyspenat
3 dl vatten
2 msk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
salt och peppar

 

Gör så här:
Tina räkorna och skala dem. Lägg träspetten i vatten i cirka 10 minuter.
Skala och hacka vitlöken. Skär gurkan i bitar. Dela, kärna ur och skiva chilin och avokadon.
Skala och hacka löken.
Mixa grönsakerna med örter, spenat och vatten. Smaksätt med vinäger, olivolja, salt och peppar.
Trä upp räkorna på spetten och grilla dem cirka 2 minuter på varje sida.
Servera gazpachon med räkorna.

Comments are closed.

Inom - Recept