Läcker Korv Stroganoff

Det här är mitt absolut bästa recept på Korv Stroganoff. Trots att rätten är så enkel att göra känns den extra lyxig och blir väldigt god. Godast blir den dagen efter. Satsen räcker till fyra rejäla portioner. Till denna rätt använde jag Falukorv från Gudruns. Korven innehåller bara svenskt kött och kötthalten ligger på 72%. Konsistensen är mycket bra. Säger ni förresten Korv Stroganoff eller Falu Stroganoff?

Falu Stroganoff

Läcker Korv Stroganoff

4 portioner

Ingredienser
500 gram Falukorv
2 msk smör
1 gul lök
2 msk olja
1 tsk vetemjöl
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
3 dl grädde
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk Zeta sardellcrème
3 lagerblad
5 svartpepparkorn
salt, svartpeppar
timjan

Gör så här:
Skala och skiva löken. Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför stark värme i 3-5 minuter. Löken ska inte bli brun. Ta grytan från värmen, pudra över mjölet och blanda i tomatpuré. Tillsätt vatten, grädde, sardellcrème, paprikapulver, lagerblad och pepparkorn. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. lite mer paprikapulver.
Dra av skinnet på korven och skär i fina strimlor. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs korven 1-2 minuter. Lägg ner den frästa korven i såsen och låt den bli genomvarm. Dekorera med timjan och servera med ett gott ris till.

Comments are closed.

Inom - Recept