Omelett med sockerärtor, ärtskott och coctailtomat

Enklaste lunchen, mellanmålet eller kanske kvällsmaten? Omelett passar när som helst på dagen, jag kan äta det som vilken måltid som helst. Till lunch vill jag gärna ha en lite matigare variant med grönsaker, ibland slänger jag även på lax eller kyckling. Det blir sällan fel. Här får ni mitt tips på en god och enkel lunchomelett.

IMG_6691

Jag tycker att en bra omelettportion innehåller två ägg, då känns det lagom mycket. Sedan gillar jag när omeletten får lite färg på undersidan, den får gärna bli ännu mer gyllenbrun än på bilden. För att få ett bra resultat är en bra stekpanna viktig. Det blir så jobbigt när ägg bränner fast i stekpannan eller om omeletten inte lossnar enkelt när man ska flippa den. Jag har testat Tefals stekpanna med s k “släpp-lätt-beläggning” och den funkar klockrent. Omeletten glider bokstavligen nedåt i pannan när man vickar den lite, blir så enkelt att flippa över ena omeletthalvan då.

IMG_6694

Recept – Omelett med ärtskott, sockerärtor och tomat

2 ägg
4 sockerärtor
3-4 coctailkvisttomater
ärtskott
salt och peppar
15 gram smör

 

Gör så här:

Vispa äggen med en gaffel.
Smält smöret i en vid panna med mjuka kanter. Låt smöret skumma upp och bli lite gyllenbrunt.
Lägg i de skurna sockerärtorna. Låt få lite stekyta.
Häll i de vispade äggen. Salta och peppra.
Dra med en stekspade så att du får stora sjok av “äggröran”, dvs. omeletten ska störas lite, äggvispet får inte bara ligga still i pannan.
Sänk värmen och fördela ärtskott och tomatskivor över omeletten.

Flippa över halva omeletten och lägg i ytterligare smör i botten (lyft lite på omeletten så att smöret åker inunder) så att den blir gyllenbrun. Lägg upp på tallrik.

 

Vill du ha fler tips på omeletter hittar du Tina Nordströms recept hos Tefal.

 

 

 

 

Comments are closed.

Inom - Recept