Rökt hjortinnanlår med Krušovice Černé-gelé

För ett tag sedan smakade jag en riktigt god vilträtt som tillagats med ett mörkt öl.
Receptet är komponerat av Karl Ljung som har ett samarbete med det tjeckiska ölvarumärket Krušovice.

Rätten bestod av rökt hjort tillsammans med en gelé som gjorts på det mörka lagerölet Krušovice Černé. Otroligt gott, och gelén är väldigt enkel att göra.

IMG_7488

Rökt hjortinnanlår med Krušovice Černé-gelé

10 pers
100 g tunt skivat rökt hjortinnanlår

Jordärtskockscrème
100 g skalade jordärtskockor
1 dl crème fraiche
Olivolja
Salt och vitpeppar

Lägg jordärtskockorna i en ugnssäker form, blanda med lite olivolja. Rosta på 200 grader tills skockorna får en gyllenbrun färg och blivit mjuka. Mixas slät med crème fraichen och smakas av med salt och peppar.

 

Picklad silverlök
50 g skalad silverlök
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Skiva löken i tunna ringar. Koka ihop ättika, socker och vatten, kyl ner och tillsätt löken. Låt ligga i 30 minuter.

 

Krušovice Černé-gelé
1 dl Krušovice Černé
10 g agar agar
Koka upp ölen, tillsätt agar agar. Låt stelna och hacka över gelén så att det blir små kristaller. Toppa rätten med lite mortlade enbär.

Smaklig måltid!

Comments are closed.

Inom - Recept