Stirfried chicken med broccoli och nudlar

Det här är en superenkel och god rätt som du lagar lätt mitt i veckan efter jobbet. Lite kyckling, broccoli och rödlök som svängs ihop med en god sojahonungsdressing. Det fiffiga med denna rätt är de krämiga äggen som binder ihop nudlara med woken. Jättegott! Se bara till att ha bra råvaror och en bra wok, så blir allt så mycket enklare och godare!

IMG_0039

Lättare än vad man tror. Middagen är klar på max 30 minuter.

IMG_9982

Det behövs 11 ingredienser för att göra denna goda kycklingwok. Välj gärna en god svensk kyckling, som de färska kycklingfiléerna från Kronfågel.

IMG_0023

Hetta upp pannan ordentligt. En tålig panna är guld värd när man wokar! Värmeindikatorn i Tefals panna visar när det är tillräckligt varmt för att vända ner kycklingen. När det inte är tillräckligt varmt syns en text i den röda cirkeln. Dessutom är det tacksamt att den keramiska pannan är så tålig och att ingredienserna inte bränner fast. Ytterligare ett plus som betyder mycket i köket är att pannan är väldigt enkel att diska. Vi diskar alla våra pannor för hand, då är det helt ovärderligt.

IMG_0029

Receptet är framtaget av Tina Nordström i samarbete med Tefal. Tina är verkligen en av mina idoler inom matlagning, hon får all matlagning att verka så rolig och enkel. Precis som jag vill att det ska vara till vardags.

Enligt receptet ska man anväda ljus soja, men eftersom det inte fanns hemma tog jag en mörk ekologisk soja. Det smakade riktigt gott!

 

Stirfried chicken med broccoli och nudlar

4 portioner

2 färska kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor, skivade
2 broccoli
2 rödlökar, finhackade
2-3 msk ljus soja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
2 msk olivolja till stekning
300 gram äggnudlar, tillagade enligt förpackningen
3 ägg
1 ask bladpersilja, hackad
1 lime

 

Gör så här:

Platta till kycklingfiléerna och skiva dem i 0,5 cm tjocka skivor. Ansa buketterna på broccolin och skiva stjälken i tunna skivor. Skala och finhacka rödlöken. Häll olja i en wokpanna, låt den bli riktigt varm. Bryn kyckling och lägg i den skivade vitlöken i pannan. Bryn tills kycklingen blir gyllenbrun.
Lägg i broccolin i pannan och låt den få lite färg. Lägg sedan i rödlöken och häll i soja, vinäger och honung. Låt det få svänga runt ett par minuter och lägg sedan upp på en tallrik/skål.

Torka ur pannan. Vispa äggen lätt med en gaffel och häll i wokpannan. Vispa runt tills äggen får en krämig konstistens (det ska inte bli äggröra!). Lägg i nudlarna och kycklingen med grönsakerna och persiljan i pannan. Vänd runt. Lägg sedan upp på middagstallrikar. Pressa lite limesaft över.

Smaklig måltid!

1

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jessica Sundberg Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldre Flest röster
Notifiera mig
Jessica Sundberg
Gäst

Visst var det gott! Älskade denna maträtt! Ha en bra dag!
Kram!

Du kanske också vill läsa

Tacopizza med kyckling och vitlökssås

Potatissallad med grönkål och pärondressing

Kycklingfilé med krämig risoni, gremolata och lök i balsamicosky

Kalkonfärsbiffar med timjan och vitlökssås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm