Krämig risgrynsgröt i Crock-Pot

En krämig risgrynsgrönt äter jag gärna, året runt. Det blir extra många skålar gröt i juletider. I år testade jag att göra risgrynsgröt i Crock-Pot. Ett mycket smart drag då det varken bränner fast och man har händerna fria till annat. Gröten blev perfekt krämig och extra god med lite smör i från början.

Att toppa gröten med lite kanel och eventuellt socker är en självklarhet, annars är det inte risgrynsgröt på riktigt för mig.

Risgrynsgröt i Crock-Pot

Risgrynsgröt med mjöl, grädde och smör

Risgrynsgröt i Crock-Pot

6 portioner

2,5 dl risgryn
5 dl vatten
9,5 dl mjölk
1 msk ekologiskt socker
2 msk smör
1 nypa salt
0,5-1 dl grädde
ev 1/2 tsk vaniljpulver (om du vill ha en vaniljsmakande gröt)
ev 1 kanelstång (om du vill ha en gröt med mer kanelsmak)

 

Gör så här: 
Skölj riset i kallt vatten. Häll vatten, mjölk, socker, salt, vaniljpulver och ris i Crock-Poten. Rör om försiktigt. Klicka i smör och eventuellt en kanelstång om du vill ha lite extra kanelsmak.
Lägg på locket. sätt på låg värme i cirka 2,5-3,5 timmar. Rör om gröten några gånger under koktiden och håll koll på konsistensen tills du är nöjd. Känns gröten för stabbig kan du addera lite mer mjölk. Spä gröten med grädden i slutet för att ge den en rundare smak. Sätt gröten på varmhållning i 30-60 minuter.

Comments are closed.

Inom - Recept