Rostade kikärtor – gott snacks eller tillbehör

Rostade kikärtor är väldigt gott, både som tillbehör till maten, eller som snacks. Ta lite chili eller cayennepeppar på om du vill ha lite extra sting.

Kikärtorna passar exempelvis bra som tillbehör till hetare och matigare korvar, som chorizo som serveras på tallrik (inte i bröd) tillsammans med rostade grönsaker och en smarrig sås.

rostade kikärtor i ugn
rostade kikärtor

Rostade kikärtor

Ingredienser:
1 frp kikärtor (ätklara), 380 g
1 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt rinna av. Lägg kikärtorna i en ugnssäker form, ca 20×15 cm. Ärtorna ska inte ligga på varandra. Pudra över paprikapulver, salt, svartpeppar och ringla över olivolja. Blanda runt så att alla kikärtor täcks av blandningen.

Rosta högt upp i ugnen i ca 20 minuter.

Comments are closed.

Du kanske också vill läsa

Tacopizza med kyckling och vitlökssås

Potatissallad med grönkål och pärondressing

Kycklingfilé med krämig risoni, gremolata och lök i balsamicosky

Kalkonfärsbiffar med timjan och vitlökssås

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm