Teriyakimarinad och teriyakimajonnäs – gott till allt

Det är så praktiskt med riktigt smarriga såser och marinader som passar till både vego, kött, fisk och fågel. Teriyakimarinad och teriyakimajonnäs är båda så goda att man inte kan få nog av smakerna. De passar dessutom till det mesta. Recepten hittar du längre ner. Både marinaden och majonnäsen är busenkla att göra, särskilt om man som bas använder sig av Kikkomans nya glutenfria teriyakimarinad.

teriyakimarinad och teriyakimajonnäs

Jag har provat både teriyakimarinad och teriyakimajonnäs till kött och fisk. Fantastiskt gott! Numera har jag faktiskt en burk med teriyakimarinad klar i kylen. Då är det bara att plocka fram burken och snabbt göra en majo.

teriyakimarinadTeriyakimarinad i flaska

Teriyakimarinad är en klassisk japansk marinad. Kikkoman har precis lanserat en glutenfri variant. Den går att använda direkt som marinad. Däremot kan det bli ännu godare om man adderar lite färsk ingefära, honung, yuzu och sesamolja. Det här är en produkt som jag verkligen rekommenderar. Den är väldigt god och det är enkelt att lägga till några ingredienser för att intensifiera smakerna.

 

Teryakimarinad till kött, fisk eller fågel

Räcker till cirka 800 gram kött eller kyckling

Ingredienser:
1 dl Kikkoman glutenfri Teriyaki-marinad
1 tsk sesamolja
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk yuzu
1 tsk honung

 

Teriyaki-marinad – gör så här:

Riv ingefäran och lägg i en skål. Blanda ihop med de övriga ingredienserna till marinaden. Lägg valfritt protein i en plastpåse och häll i marinaden. Knyt ihop påsen ordentligt med så lite luft som möjligt i påsen. Låt marinera i kyl i 2-3 timmar.

Servera gärna det marinerade köttet, fisken, fågeln eller grönsakerna tillsammans med en teryaki-majonnäs.

 

Teriyakimajonnäs

4 portioner

Ingredienser: 
1 dl majonnäs
3 tsk teriyaki-marinad
1 tsk färsk riven ingefära
Några stänk Röd Tabasco Original Pepparsås

 

Teriyakimajonnäs – gör så här:

Rör ihop majonnäsen med teriyakimarinaden. Tillsätt den rivna ingefäran och rör om. Smaka av med några stänk Röd Tabasco Original Pepparsås.
Servera till kyckling, fisk, grillade grönsaker eller kött.

Comments are closed.

Inom - Recept