Tomatpesto på soltorkade tomater – bra att ha hemma

Tomatpesto kan rädda vilken måltid som helst. Lägg peston på fisk eller kyckling innan du tillagar den i ugn. Du kan också servera peston som tillbehör till korv, eller bara blanda den med färsk pasta. Rör du ut tomatpeston med lite gräddfil funkar det gott som dip till chipsen. Perfekt att alltid ha en burk med tomatpesto hemma i kylen.

tomatpesto på soltorkade tomater

Tomatpesto på soltorkade tomater

Ingredienser: 
65 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
50 g parmesanost
3/4 dl olivolja
50 g pinjenötter
2 msk hackad basilika
salt

 

Gör så här:

Hacka soltorkade tomater och vitlök och lägg i en skål. Riv osten och häll ner den i skålen tillsammans med övriga ingredienser, utom saltet. Mixa till en grynig röra. Häll i mer olivolja om du vill ha röran mer slät. Smaka av med salt.

Förvara tomatpeston i en burk med tättslutande lock i kylen.

avatar
  Subscribe  
Notifiera mig

Du kanske också vill läsa

Kalkonfärsbiffar med timjan och vitlökssås

Frikadeller i tomatsås - så får du saftiga frikadeller

Köttfärslimpa Tex-Mex med paprikasås

Ingefärsketchup - recept på egen smarrig ketchup

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm