Krämigt valnötssmör – så gör du

Valnötssmör är en riktig favorit hemma. Otroligt smakrikt och nyttigt. Smöret är ganska mättande och kanon till mellanmål eller tilltugg. Bara att bre på ett gott bröd och strö lite timjan över. Det behövs bara fyra ingredienser för att få till det ljuvliga smöret. Använd helst en kraffull blender så går det smidigt att göra smöret. Snabbt går det också.

krämigt Valnötssmör

Valnötssmöret blir smakrikt och krämigt. Välj själv hur bredbart du vill ha smöret genom att addera mer olja.

IMG_0088

Använd en kraftfull blender för att göra detta smör. Det är relativt lite vätska i moset, därför behövs en kraftfull motor och vassa knivar. Jag använder Oster Versa som är en riktigt stark maskin. Det tar bara några minuter att göra smöret i den.

valnötssmör

Krämigt valnötssmör

Ingredienser:

2 dl valnötter
2 msk lönnsirap
1/2 tsk havssalt
2 msk rapsolja

 

Gör så här:

Rosta nötterna i en torr stekpanna. Lägg nötter och övriga ingredienser i en blender och mixa en kort stund. Var uppmärksam på att blendern inte blir för varm då det är väldigt lite vätska i moset. Skrapa ner moset från insidan av blendern så att det hamnar i knivens mitt. Mixa kort och upprepa processen tills du märker att alla nötterna är söndermosade. Tillsätt några extra droppar rapsolja om du vill ha ett lite slätare smör.
Bre på crostini, knäcke eller ett gott mjukt bröd.
Strö lite havssalt och färsk timjan över.

Comments are closed.

Inom - Recept