Vardagsmiddag med kyckling på tio minuter

Goda genvägar till smidigare vardagsmiddagar är alltid välkomna – så länge som de i grunden består av bra råvaror. Kronfågel har precis lanserat Minutkyckling. Det är ätklar kyckling, vilket innebär att den är kryddad, stekt och skuren i skivor eller tärningar.  Man kan bara öppna förpackningen och servera den kall direkt eller värma upp innan servering.

Jag testade att göra en vardagsmiddag med Minutkyckling BBQ. Det gick riktigt snabbt och smidigt, men jag blev tvungen att krydda på lite extra med lite rökt paprikapulver för att få fram mer smak. Jag antar att den milda smaken är till fördel för barnfamiljer så att det inte blir för starkt. Kycklingtärningarna fick åka ner i en paprikaröra som serverades till färsk tortellini. Det blev riktigt gott, se recept nedan. Precis så smidigt som man önskar att vardagsmiddagar ska få vara ibland.

IMG_5086

Minutkyckling finns som tre varianter. De två skivade finns i två olika smaker: Classic och Caesar. Båda är stekta och skivade. Den tredje heter BBQ och är stekt och tärnad. Kycklingen är svensk gårdskyckling. Varje förpackning rymmer 200 gram kyckling och räcker till två personer. Pris ca 34,90 kr i butik.

IMG_5103

Vardagsmiddag klar på 10-15 minuter.

Recept – Färsk tortellini med krämig kycklingröra

2 personer
1 paket färsk tortellini med mozarella och tomatfyllning
1 paket Kronfågel Minutkyckling BBQ-smak (stekt och tärnad)
1/2 gul paprika
1/2 gul lök
2-3 tsk grädde
Rökt paprikapulver
Salt

Gör så här:
Skala löken och skär i tärningar. Skölj paprikan och skär i tärningar.
Stek löken tills den blir glansig, häll i paprikan. Strö lite rökt paprikapulver över och låt steka ihop.
Koka upp pastavattnet och lägg i tortellinin, koka enligt anvisningen på förpackningen.
Häll i lite grädde i lök & paprikaröran, bara så att det binder ihop ingredienserna i pannan.
Låt puttra ihop någon minut på svag värme.
Vänd ner kycklingtärningarna och låt småputtra på låg värme i någon minut.
Häll av pastavattnet och häll i tortellinin i stekpannan.

Servera med färsk basilika över och en god sallad vid sidan om.

Smaklig måltid!

 

 

 

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
kinna
6 År sen

låter verkligen supergott! Tack för fint inlägg. 🙂

Inom - Recept