Chokladfestivalen flyttar till Stockholmsmässan

En stor nyhet på Chokladfestivalen i år är att man kommer att kunna provsmaka choklad tillsammans med alkohol. Vi lär få se en och annan choklad- och romprovning.

Något man inte får missa på årets Chokladfestival är ett besök i ”Konditorernas Café”. Här kommer man att servera bakverk komponerade av riktigt duktiga bagare och konditorer: Cecilia Andersson (årets konditor 2012), Roy Fares (guld i SM för unga bagare 2005), Conrad Tyrsèn (Årets konditor 2009) och Johan Sandelin (Årets konditor 2002). Gott!

20130825-150532.jpg

Efter 10 år kommer Chokladfestivalen att flytta till Stockholmsmässan i Älvsjö. Parallellt med chokladfestivalen kommer man även att kunna besöka Hem och Villamässan som kommer att pågå samtidigt. Tack vare att man flyttar till nya lokaler har man mer utrymme för fler aktiviteter. Bland annat kommer tävlingen Årets konditor, som fyller 25 år i år, att äga rum på Chokladfestivalen. Tävlingen kommer att pågå i två dagar och årets tema är ”småskalighet”. De fem tävlande kommer att få göra tre varianter av små söta tapas.

Vi kommer också att få se en rad andra tävlingar, till exempel en pralintävling och en kladdkaketävling för barn mellan 10-14 år.

20130825-150546.jpg

Magnus Johansson är en av de två festivalarrangörerna (Tony Olsson är den andre arrangören). På Magnus bageri och konditori i Hammarby Sjöstad kan man äta både söta och o-sötade läckerheter. Chokladkakorna har blivit en favorit och är en riktigt uppskattad gå-bort-present. Magnus har tidigare bland annat drivit chokladbistron Xoko på Rörstrandsgatan. På bageriet finns även möjlighet att fynda fina tillbehör till fikabordet. När jag var där senast fanns bland annat en fin porslinskanna och koppar att handla för halva priset.

20130825-150553.jpg

Chokladfestivalen pågår den 3-6 oktober och kommer att hålla till i A-hallen. Entrépriset är 140 kr och biljetten gäller både för Chokladfestivalen och Hem & Villamässan.

Comments are closed.

Inom - Resor och upplevelser