Korvfestivalen 2014 – en plats för korvälskare

Två månader kvar till Korvfestivalen och programmet är verkligen späckat! Förra veckan fick jag träffa ett glatt gäng korventusiaster som delade med sig av kunskap, spännande anekdoter och riktigt god korv.

korvfestivalen

Vi sågs på restaurang Printz. En rätt nyöppnad och riktigt härlig korvrestaurang. Ligger i Tele2 Arenas gatuplan. Korvproduktionen som sker i restaurangen sker bakom stora fönster i anslutning till själva mathallen. Som gäst kan man beskåda korvmakeriet varje kväll, medan man njuter av en god middag. Matsalen känns stilig och ändå enkel och avslappnad. För ölälskare är stället dessutom rena drömmen. En hel ölhall och ett helt mini-glashus fyllt med massor av öl. All världens sorter. Här hittar man garanterat en öl som passar både humör och den korv som serveras. Det är bara att välja, peka och smaka. En restaurang som jag måste återvända till snart.

Vill du ha fler tips på restauranger och caféer i Stockholm? Följ då vårt Instagramkonto @RestaurangStockholm

IMG_0197

I år har den populära Korvfestivalen flyttat till Annexet vid Globen.

Det här kommer att vara det rätta stället att befinna sig på för alla korvälskare – stora som små. Det kommer att hända så otroligt mycket hela tiden.

Barn mellan 7-12 år kommer att kunna gå en korvkurs och göra en meter korv. Årets korvkrog och korvprofil kommer att presenteras, Jens Dolk kommer att tipsa om lämpliga drycker till korv. Carl Jan Granqvist kommer att berätta om sina korvminnen. Och så min stora favorit: Magdalena Ribbing. Hon kommer att lära ut korvetikett. Det tänker jag verkligen inte missa!

IMG_4332

Korvakademien – för de riktiga korvnördarna

Har ni förresten hört talas om Korvakademien? Ett litet korvälskande gäng som träffas och bara pratar korv. Korvakademien har sin mötesplats på restaurang Printz i ett chambre separé. De kommer också för första gången att dela ut ett hederspris under Korvfestivalen. Priset kommer att gå till en person som lyft korvkulturen i Sverige. Hederspriset är en… gissa vad… skulptur föreställande en…Glaskorv! Skulpturen är skapad av glaskonstnären Kjell Engman.

Jag älskar när det blir så här supernördigt inom olika områden. Här blir det aldrig konstigt att prata om fjälster eller blandningar. Det finns alltid så mycket nytt och roligt att upptäcka.

Under Korvfestivalen finns möjlighet för företag att vara med som sponsor. Ansvarig för de digitala sponsorpaketen är Kinna, som också kommer att se till att de deltagande företagen får en bra spridning i sociala medier.

Mer info om Korvfestivalen kan du hitta på deras sajt.

Comments are closed.

Inom - Resor och upplevelser