Så härligt – Biodling i Norra Djurgårdsstaden

IMG_4302

Utanför den här kontorsvillan kommer  Bee Urban  snart att ställa ut flera bikupor. Nyligen fick jag reda på att vi har kommit med i den biodlingsgruppen i Norra Djurgårdsstaden. Jag är så glad för detta! Projektet innebär att vi får hjälpa till med tillsyn av kuporna, lära oss mer om hur bisamhällen fungerar och hjälpa till med själva honungsproduktionen. I sommar kommer vi att få smaka vår egen eko-honung. Som jag längtar!

Jag älskar Bee Urbans affärsidé som bland annat bygger på att värna om en hotad insektsgrupp som har stor påverkan på ekosystemet. Tyvärr är bristen på bin ett faktum i många delar av världen och kostnaden för att handpollinera är väldigt höga. Utan bin i samhället får vi sämre natur och färre frukter och nyttoväxter. Blir äpplena på äppelträdet väldigt små eller få beror det på att det finns för få bin, inte att trädet är gammalt. Äpplen blir större för varje gång som de befruktas. Visste du att bin ofta drabbas av ett kvalster? Många biodlare bekämpar det med ett gift som är farligt för vattenlevande organismer. Bee Urban bekämpar detta med ekologiska metoder istället. 

Det går att bli kund eller bi-fadder hos Bee Urban. Blir man kund betalar man 60 000 kronor per år och då ingår bikupan samt att Bee Urban tittar till bina och kuporna med jämna mellanrum. Många fastighetsbolag har blivit kunder då de insett att en grön omnejd är viktig för de som bor i deras områden. Vill man bli bi-fadder kan man välja som minst 25 bin och det kostar bara 50 kronor. Det tycker jag är en riktigt bra present att ge bort till någon man tycker om.

Comments are closed.

Inom - Resor och upplevelser