Segway i Stockholm

20130609-175049.jpg

Jag kommer aldrig mer att fnissa åt de som åker Segway. Respekt. För ett tag sedan körde  jag och några kollegor en lunchtur på Segway genom Stockholm. Det var väldigt roligt, men rätt svårt innan jag fick in svängtekniken. Man måste luta styret direkt i sidled, vänster eller höger, när man ska svänga. Till skillnad mot när man cyklar då man svänger lite mjukt åt sidan med styret. Öva fick vi göra på cirka 5 minuter i ett parkeringsgarage under Gallerian. Sedan var det bara att ge sig upp ur jorden och köra i trafiken, mest på cykelvägar. Efter en stund satt snitsen, jag körde till och med om några cyklister.

Det ser rätt töntigt ut när man kommer 10 personer åkandes på rad, men det spelar ingen roll. När man väl står där i ledet vill man aldrig hoppa av 🙂 Det svåraste tyckte jag var att köra över kullersten. Min Segway protesterade då genom att styret trycktes bakåt så att det kändes som att den ville putta av mig. Det som hjälpte var att bara stå rakt en stund, utan att varken gasa eller bromsa. Då släppte låsningen på styret.

 

20130609-175159.jpg

Segway är verkligen ett roligt sätt att uppleva en stad på. Vi åkte från Gallerian till Djurgården och avslutade med lunch på Josefinas. Våra Segways hyrdes hos Upp & Ner i Gallerian. Bra att trafikförsäkring ingick, även om ingen person eller Segway kom till skada 😉

 

Comments are closed.

Inom - Resor och upplevelser