Värmande hamam i ett kallt Stockholm

Ett varmt tips så här i frusna tider är att prova Sturebadets eget Hamam. Vi var där för nästan ett år sedan och jag längtar nu tillbaka till den sköna värmen i tvagningsrummet och ångbastun.

Hamamet ligger i den vackra gamla byggnaden Saltsjöqvarn, som byggdes 1890. En kort tur med Saltsjöbanan och en promenad senare står man framför den mäktiga byggnaden. Det går även att ta färjan direkt från Nybrokajen.

I ångbastun är det behagligt varmt och fuktigt. Det kändes som att huden fick ett nytt sprudlande liv efter en kort stund här inne. Perfekt medicin för den torra och ibland kliande vinterhyn (sambon fick ställa upp på bild).

20130112-082232.jpg

Den här underbart varma och stora stenen finns mitt i tvagningsrummet. Här låg vi och tittade upp i det vackra mörka taket med små ljus som föreställde stjärnor. Det var inte långt ifrån att jag slumrade till.

20130112-082113.jpg

I samma byggnad ligger Elite Hotel med sin SPA-avdelning som alla gästerna får använda gratis. För hamam måste de betala extra, vilket också gör att det är mindre folk där inne. Tillgång till SPA-avdelningen ingår när man bokar in sig på hamam som icke gäst. Ett tips är att kolla att det inte är någon konferens samma dag som man vill boka.
När vi var där hade vi möjligheten att nyttja hamam och SPA-avdelningen i princip själva. Känslan av att vara bara två personer i en så vacker och avslappnad miljö är obeskrivlig.

Vi passade på att ta en duobehandling med bubbelbad och massage. Det var också det bubbelbadet som blev skyldigt till att vi beslutade oss för att införskaffa ett liknande själva. Både massageeffekt och ljusterapi. Nu håller vi bara tummarna för att det kommer att gå in i den nya lägenheten.

Comments are closed.

Inom - Resor och upplevelser