Sverigeresa med lammsafari

Det finns så mycket fantastiska ställen att upptäcka i Sverige. Senaste numret av Buffé (nr 5 2013) hade listat flera härliga gårdar och butiker i runtom i landet. Jag kollade upp dessa och kände en extrem längtan efter att åka på en lång matresa. Av de utmarkerade platserna skulle jag bland annat välja dessa:

20130519-114832.jpg

Hallongården mellan Vellinge och Trelleborg: Här skulle jag njuta av en god fika ute i solen, mitt bland raderna av hallonbuskar. Samtidigt skulle jag passa på att hänga lite kring dammarna och fiska kräftor. Det här verkar vara ett riktigt skönt hallonställe smultronställe i Skåne!

På Öströö fårfarm i Halland skulle jag äta deras två korvar som tog guld i SM i smakhantverk 2012. Den ena var deras kallrökta korv “Värnbäcken” och den andra var grillkorven Brääkaren. Mätt på korv skulle jag fortsätta ut till tivolitåget som skulle ta mig runt bland hagarna och djuren.

Under resan skulle jag stanna till på Bondens Crêperie & Lanthandel i Söderköping och frossa i crêpes och galetter på mjölk och spannmål från deras egen gård.

I Tistelvind i Boxholm skulle jag se till att lära mig allt om syrning av grönsaker och spana in en den sköna chiliodlingen. Här skulle jag säkert köpa med mig massa roliga chilisorter och försöka odla hemma själv senare.

Sen skulle jag åka och äta ostbuffé på Skärvångens bymejeri i nordöstra Jämtland.

Uppe i Jokkmokk på Viddernas hus hade jag ätit samiska rätter, gått en kurs och följt med på massa örtpromenader.

Comments are closed.

Inom - Resor och upplevelser