Romantiskt bubbel i Budapest

Innan påsk var vi och besökte Törley i Budapest. Det var första gången jag besökte Ungern och kan direkt konstatera att jag definitivt vill åka tillbaka! Budapest är en riktigt vacker och romantisk stad. Vårvärmen (24 grader) påverkade så klart hela upplevelsen 😉

Ett varmt välkomnande av Törley på hotellet (bästa mottagandet för mig som dessutom är riktigt svag för bubbel).

I Ungern äter man mycket sötsaker. Det här är ett slags sött bröd som grillas, sedan “drar man ut” degen så det blir som en girlang, och sockrar.

Gamla bilder hos Törley. Några av dessa skulle jag vilja ha på väggen hemma.

Gammal och snygg vinkällare där Törleys viner lagras. Vi fick provsmaka så många sorter vi orkade. Två av de godaste överraskningarna var faktiskt de alkoholfria alternativen Chapel Hill Sparkling Collection Doux som säljs på Systembolaget och Chapel Hill Sparkling Rosé.


Förutom Gulasch är den röda ungerska korven ett helt klart måste att testa. Den smakar mycket paprika och är lagom stark.

 

Flygplatsen i Budapest är väldigt ljus och luftig. Bästa med flygplatsen är att det finns gratis WiFi och möjlighet att få thailändsk massage. Man kan boka en behandling på 5 minuter eller längre, beroende på hur mycket tid man har  🙂

Jag kommer helt klart återvända till Ungern. Stort tack till Törley som bjöd på en fantastisk vistelse med en minnesvärd smakupplevelse.

Comments are closed.

Inom - Resor och upplevelser