Austin Food Works – smakupplevelse från amerikanska södern

Wow, vilka smaker! Austin Food Works levererar grymma rätter med inspiration från den amerikanska södern. Närmare bestämt mat från The Deep South. Det här är en restaurang som gillar att experimentera, de gör både sin egen sirap och egen baconvodka. 

Varje rätt som kommer in smakar fantastiskt. Utan att det kostar skjortan.
Menyn består av både lättare rätter som sallad med tonfisk & grillad melon, och fetare klassiker som Mac’ n cheese. Det går snabbt att konstatera att Austin är ett ställe att återvända till, spana in bilderna så får du se!

Tlayuda Pizza med rostad sötpotatis

Tlayuda (mex pizza) med rostad sötpotatis, fårost, syrlig paprika relish, gul habanerodressing, guacamole och koriander. Sötpotatisarna karamelliseras i skal under lång tid för att få fram en härlig sötma. Habanerodressingen görs på fermenterad chilipuré från Peru. Denna pizza blir det inte en smula kvar av på tallriken. Wow, vilka smaker! Blev direkt en storfavorit.

Ghost pepper wings Austin food works

Kycklingvingarna är det ett riktigt drag i! Austin Food Works Ghost pepper wings är rökta på hickory i ca tre timmar med massor av goda kryddor, de friteras och dressas med ghost pepper (naga joloika), röd habanero och honungsdressing. Vingarna serveras med rökta rostade jordnötter och maple ranch dressing som görs på filmjölk, mayo och lönnsirap. Trots hettan kan man känna de övriga goda smakerna, men snackset är inget att beställa om man inte gillar stark mat. Annars är det helt klart en rätt att återvända för.

Austin Food works öldrink

Austin Food Works lyckas även väl med drinkarna. Allt från de alkoholfria drinkarna till de som är gjorda på barens egen baconvodka. Den sistnämnda smakar bättre än vad det låter. Utöver drinkar finns det även en grym ölmeny och goda alkoholfria drycker på flaska, som slånbärsdryck.

smokey cheeto dorito Mac n' cheese Austin Food Works

Restaurangens Smokey cheeto dorito Mac n’ cheese är härligt ostig och krämig. Den består av pasta och fem sorters cheddar och mozzarella samt rökta Cheetos och doritos både inuti och som krispigt smul ovanpå.

Brisket sandwich Austin Food works

Brisket sandwich. Det är amerikansk oxbringa, rökt i 12 timmar med en svartpepparmatad kryddblandning, guacamolesallad och sweet potato fries. På Austin Food Works serveras det inga burgare gjorda på färs.

Chicken n' waffles with watermelon smaker från amerikanska södern

Och så har vi Austins Chicken n’ waffles. Fantastiskt god! En mix av sött, salt, syrligt, fett och fräscht på en och samma tallrik. Det är kryddbakad kyckling som paneras med filmjölk och corn flakes och friteras gyllenbrun. Kycklingen serveras på en belgisk buttermilkvåffla och toppas med grillad vattenmelons, rökta nötter, mynta, fårost, agave och habanerovinegrette. Riktigt god och matig rätt.

Hawaiian style poké tuna salad Austin Food Works

På menyn finns även lättare rätter som denna Poke’ tuna teaser bowl. En sallad med tonfisk, grillad lime, grillad vattenmelon, svarta sesamfrön, lök, amarillo-chili-mayo, rökta chilinötter, koriander och mynta.

 

Priser på Austin Food Works – mat från amerikanska södern

Man får en grym smakupplevelse från den amerikanska södern på Austin Food Works. Priserna ligger på ca 115-220 kr för snacks som man kan dela på, huvudrätter 195-275 kr. Desserter ca 100-170 kr. Några prisexempel är pizzan Tlayuda mex pizza 220 kr, tonfisksalladen 245 kr och våfflan med kyckling 245 kr.

 

På Austin Food Works är stämningen avslappnad och miljön är trevlig med industrikänsla. Bardelen har en egen ingång från gatan och under sommaren är det även möjligt att boka bord på restaurangens uteservering. Du kan läsa mer om restaurangen på deras sajt.

 

Fler restaurangtips i Stockholm

Mina tips på bra restauranger, caféer och barer hittar du på mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm
Lite längre inlägg inom samma kategori hittar du här i bloggen under Restaurang Stockholm.

Comments are closed.