Baileys och Miss Clara lanserar julbord på 30 minuter

Pop-up-restaurangen “Ca 30” utmanar de traditionella julborden genom att lansera ett julbord med endast fem rätter och som är mindre slösaktigt för miljön och plånboken.

Rätterna serveras samtidigt, på en avlång tallrik och äts från vänster till höger. Tanken är att man ska hinna äta allt på 30 minuter. Vi provar konceptet.

Framför oss står ett stort 30-minuterstimglas för att hjälpa oss att hålla koll på tidsåtgången.

IMG_0427

Menyn innehåller helt nya tolkningar av de klassiska julrätterna sill (rökt strömming och löjrom), lutfisk (tempererad torsk), köttbullar (med butternutpumpa och brynt smör) och revbensspjäll (spädgris med miso). Till efterrätt serveras vaniljmousse och Baileys i en cookie cup.

Allt är löjligt gott. Fantastiska smaker, texturer och bra mix av rätter. För 195 kr ingår alla rätterna och drycken: två sorters öl, vitt vin och Baileys som hälls över desserten. Absolut prisvärt, rekommenderas varmt!

För den som inte vill dricka alkohol finns ett alkoholfritt alternativ. Då ingår tre andra drycker. Allt till samma pris. Även vegetariskt alternativ finns, även det kostar lika mycket.

IMG_0442

Julbordet Ca 30 serveras 8-10 december.
Bakom konceptet står Baileys tillsammans med Miss Clara.

Rätterna är framtagna av Daniel Guest som är kökschef på Miss Clara Hotel. Daniel har tidigare arbetat i nio år som huvudkock på Operakällaren, bredvid Stefan Catenacci.

Det går att boka halvtimmessittningarna både vid lunch- och middagstid. Det kommer även att finnas drop-in platser.

Adress: Sveavägen 48.
Julbordet serveras: lunch- och middagstid, 8-10 dec.

Comments are closed.