Ät autentisk bengalisk mat på Shanti Ultimat

Shanti Ultimat som är den femte restaurangen i Shantigruppen har nyligen lanserat en ny Thali-meny. Restaurangen serverar bengalisk mat och den nya menyn bygger på att man får tre små rätter på en större tallrik.

Smakerna är helt fantastiska. Varje rätt är smakrik, vällagad och köttet är mört. Riset är dessutom makalöst gott. Det tillagas i flera olika steg och innefattar bland annat noggrann sköljning (väldigt viktigt för att få till ett bra resultat), stekning, kokning och ångning.

Bengalisk mat

Så här ser en tallrik med bengalisk mat från den nya Thalimenyn ut. Tre små skålar med olika rätter, ris, sallad och såser. Man väljer mellan lamm, kyckling, fisk eller vegetariskt och får då tre olika rätter på det temat. I detta ingår även chilikorianderchutney, mangochutney och ris.

papadam med chutney

Till förrätt är det väldigt gott att knapra på papadams som doppas i chutney.

gott ris i bengalisk matlagning

Maten är tillagad på ekologiska, KRAV-märkta och närproducerade råvaror så långt det går. All mat lagas från grunden och kryddor som används i rätterna mals på plats. Det blir en helt annan doft och smak med nymalen spiskummin, ingefära och koriander.

bengalisk mat

På Ultimat fokuseras menyn på bengalisk festmat. Det är rätter som ägarna har ätit på bröllop och högtider under deras uppväxt i Bangladesh.

Priser

Priset för en thalimeny är 210 kr. Då ingår det tre olika smårätter på ett djur- eller vegetariskt tema. Läs mer om Shanti Ultimat, deras meny och priser på restaurangens sajt.

 

Fler restaurangtips i Stockholm

Mina tips på bra restauranger, caféer och barer hittar du på mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm
Lite längre inlägg inom samma kategori hittar du här i bloggen under Restaurang Stockholm.

Comments are closed.