Madam – Bra och prisvärd koreansk restaurang i Stockholm

En koreansk restaurang som imponerade direkt var Madam. Wow, är rätt ord för att beskriva smakupplevelsen. Smakerna sitter precis där de ska. Det är fina råvaror i grunden, maten är smakrik, snyggt upplagd och det smakar fantastiskt.

Krogen kör koreanskt rakt igenom. Porslinet är importerat därifrån, rätterna som serveras är klassiska koreanska rätter. Som koreansk råbiff, bibimbap och riskakor med gochujang. Det finns inga förrätter, desserter eller kaffe på menyn – precis som i Korea. Där äts det små rätter eller mat. Samma gäller på Madam.

All mat är extremt fettsnål, glutenfri och rymmer mycket grönsaker. Det är en prisvärd upplevelse som rekommenderas!

råbiff på koreansk restaurang Madam

Madams tartar är galet bra, fantastiskt gott kött! Köttkvaliteten är bra rakt igenom, oavsett rätt. Det finns även veganska alternativ, som den riktigt heta tofusoppan. Så varm att den kokar när den ställs på bordet.

Sagolikt god koreansk bibimbap

Madams Bibimbap smakar som rena himmelriket. Den kommer serverad i en rykande varm granitskål. Så het att träskivan under blir varm och sprider en härlig doft av trä. Riset i botten blir ”bränt” och smakar fantastiskt. Såsen till smakar magiskt, vilken kombo!

tre sorters kimchi rättika vårlök salladskål

Restaurangen har tre sorters kimchi och de varianter som finns är gjorda på rättika, vårlök och salladskål. Längre fram kommer det att gå att köpa med sig dessa hem. Jag längtar! De är urgoda.
Tre små tillbehör ingår och köket väljer vilka som passar till de rätter som beställs.

Bland dryckerna finns bland annat Soju, en svagare spritsort (17,5%) som smakar som sötad vodka. Den passar riktigt bra till den heta maten.

Madam är ett måste att prova för alla som älskar ett smakrikt kök. Jag blir inte förvånad om folk kommer att hänga på låset både lunch- och kvällstid. Här finns runt 30 sittplatser och en äkta koreansk toalettstol som kan både tvätta och torka dig, om du önskar. 

 

Koreansk restaurang på söder – hur det började

Bakom restaurangen står Gustav Kyhlberg som bott i Korea i två år. Det började med att hans fru fick jobb i Korea, och han följde med. Gustav som är utbildad kock tänkte att han kunde jobba lite själv där, men som svensk kock var det en utmaning att få jobb på någon krog i Korea. Istället ägnade Gustav sin tid åt att äta sig igenom maten från det koreanska köket om och om igen. Han lärde sig även massvis om den koreanska matkulturen. Allt för att planera för en riktigt grym koreansk krog i Stockholm. Och han har verkligen lyckats!

Enligt mig är restaurangen Stockholms bästa, när det gäller koreansk restaurang.

 

Priser på Madam

Under lunchen brukar det finnas fyra rätter att välja på. Prisspannet ligger lunchtid runt ca 100-195 kr. På kvällen kostar rätterna runt 100-235 kr per rätt. Mer info hittar du på Madams sajt, här.

 

Öppettider:

Madam öppnade den 1 september 2018. Krogen håller öppet för lunch mån-fre kl. 11.30-14.00. Middag serveras tis-lör kl. 17.30-23.00. 

 

Madam adress:

Restaurangen ligger på Tjärhovsgatan 5, bara ett stenkast ifrån Björns Trädgård.

 

Fler restaurangtips i Stockholm

Mina tips på bra restauranger, caféer och barer hittar du på mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm
Lite längre inlägg inom samma kategori hittar du här i bloggen under Restaurang Stockholm.

Comments are closed.