Brunch på restaurang TAK i Stockholm

Sugen på en brunch med ett roligt tema? Då kan jag rekommendera brunch på restaurang TAK. Där råder det ”Temaki Bonanza” för hela slanten varje lördag. Temat innebär att det enda som serveras är en bordsbuffé bestående av bland annat sjögräsark, ris och många goda tillbehör. Här går konceptet ut på att själv fixa sina japanska temakistrutar.

gör egen temaki - så gör du

Till sin hjälp får man en liten pappersguide. Här står det steg för steg hur man fyller sitt sjögräsark och fixar sin egen Temaki. Som start på brunchen serveras det en varm och smakrik misosoppa. Det blir ett bra tillfälle att bläddra igenom häftet och lova sig själv att absolut inte fylla sitt ark till bredden så att allt innehåll rasar ut.

Brunch på restaurang Tak

På bordet står det ett antal tallrikar med tillbehör. Det är allt från sjögräsark till ett fantastiskt gott ris med sju (!) sorters sesamfrön. Det finns även sallad, kimchi, svamp och annat grönt. Bland proteinet finns det bland annat lax, korv och mört fläsk att välja på.

Detta matpyssel håller en road hela tiden. Det är gott, det känns annorlunda och det mättar.

mousserande saké

Restaurangen är väldigt bra på saké. De har till och med tagit fram en egen saké och de har också en sakésommelier. Jag provade en mousserande saké innan maten. Det kändes annorlunda och smakade väldigt gott. Det verkar som att TAK endast hade en sort porlande saké, den heter Ninki-Ichi. Jag fick samtidigt veta att mousserad saké är en ganska ny sorts dryck, även i Japan.

Restaurang Tak temaki Restaurang Tak brunch ris med flera sorters sesamfrö

Riset med sju sorters sesamfrön. Fantastiskt gott.

fin hållare för tandpetare

Förutom maten så är det många detaljer som bidrar till en härlig upplevelse. Vem blir inte glad av den här stenugglan som ruvar på ett gäng tandpetare?

matchaglass med yuzukola

Som avslut serveras det dessert. Det blir japanska pannkakor med matchaglass, rostad vit choklad med miso- och yuzukola. Ett smarrigt avslut som smakmässigt pendlar mellan gränsen till det riktigt riktigt sura, och det lagom söta. Passar perfekt till bryggkaffet.

 

Pris för brunch på restaurang TAK

Brunchen serveras på lördagar från klockan 11.30 och kostar 295 kr. Priset inkluderar även dessert.

Här kan du hitta mer info och bilder på TAKs inredning.
För att boka bord och se TAKs menyer kan du besöka deras sajt.

 

Fler restaurangtips i Stockholm

Mina tips på bra restauranger, caféer och barer hittar du på mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm
Lite längre inlägg inom samma kategori hittar du här i bloggen under Restaurang Stockholm.

Comments are closed.