Bubble tea i Stockholm

Min första upplevelse av Bubble tea var i Warszawa på ett ställe som heter Bubbleology. Jag var helt fascinerad av den häftiga lokalen med en menytavla föreställande kryptiska formler där H2O var huvudingrediens. I skyltfönstret stod ett helt labbsystem med provrör och puttrade, medan servitörerna var klädda i vita rockar. En känsla av ett smakfullt och underhållande labb. Nu, ett år senare, provade jag Bubble tea i Stockholm hos Bobo Tea. Bobo tea har butiker i både Solna- och Täby Centrum. I Asien är det väldigt populärt med Bubble tea. Vi lär märka om detta är ett koncept som slår även i Sverige. Så här fungerar det:

Först väljer man vilket te som man vill ha: rött, grönt eller svart. Vill man inte ha te går det bra att välja mjölk. Teet dricks ur plastmuggar med extra stora sugrör, så att pärlorna kan komma igenom.

Sen väljer man extra smaksättning till teet…

…därefter lägger man till en valfri smak/färg på pärlor. Det är dessa pärlor som spricker i munnen och ger den där bubblande känslan.

Det går bra att kombinera två olika smaker på pärlor. Jag valde grönt äpple och litchi till mitt gröna te.

Vill man inte ha pärlor kan man välja gelégodis istället. Dessa är sega i konsistensen och spricker inte som pärlorna.

En karta över alla smaker på gelégodis och pärlor.

Vill man hellre ha en mjölkdrink så väljer man ett pulver att smaksätta den kalla mjölken med. Till mjölkdrinken kan man välja tapiokakulor. Det är kulor med en konsistens som påminner om seg men fast pudding, neutral smak. Här är det inte smaken man vill åt, utan just konsistensen.

Så här ser en mjölkdrink med chokladsmak och Tapiokapärlor ut.

Rent smakmässigt tycker jag att Bubble tea smakar artificiellt. Det roliga med konceptet är de oväntade smakkombinationerna som det inte verkar finnas några begränsningar på och att det bubblar i munnen. Jag kan tänka mig att det skulle vara extra kul att servera Bubble tea på Gröna Lund, Liseberg eller Tom Tits.

13 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
kim
kim
5 År sen

Älskade Bubble Tea när det fanns i Solna. Nu finns Sveriges enda ställe i Linköping.

Cynthia Carino
Cynthia Carino
6 År sen
Reply to  Mathilda

Vi är kvar på Katarinavägen 20, vid Slussen (Stockholm)
Följ oss på FB: Allmytea House of Bubbles.

Vi renoverar lokalen så “ursäkta röran” Ni är välkommna vardagar 12-17
lör 13-17
sön stängt

Mathilda
Mathilda
6 År sen
Reply to  Cynthia Carino

Finns det här stället kvar?
Jag kollade igenom några meddelanden, och såg att båda ställena är borta och vill inte riskera att AllMyTea också är borta. Jag är så himla sugen på att testa bubble tea!

Cynthia Carino
7 År sen
Reply to  Sofia

Vi kommer inom kort öppna en bubble tea-butik vid Slussen (Stockholm) som heter AllMyTea. Like:a och följ oss på Facebook!

Sofia
7 År sen

Jag var väldigt mycket och drack Bobo Tea i Täby sen fick jag reda på att det fanns i solna och åkte ditt men då var den borta, sen stängde den i Täby nu senhöst sommaren, jag som älskade det så mycket och nu är båda borta

Cynthia Carino
7 År sen

Vi kommer inom kort öppna en bubble tea-butik vid Slussen (Stockholm) som heter AllMyTea. Like:a och följ oss på Facebook!

Leonarde
Leonarde
8 År sen

Var där idag! STÄLLET FINNS INTE LÄNGRE. 🙁

Mini
Mini
8 År sen

Finns det kvar? Jag har letat efter ett ställe att köpa bubble tea så länge!

Angela Noa
Angela Noa
8 År sen

Vilken rolig grej

Inom - Mat och dryck