Burgarna på CaliBurger – bättre i verkligheten än på menybilderna

Det var i slutet av 2015 som den amerikanska hamburgerkedjan CaliBurger öppnade upp i Stockholm. För att vara en snabbmatskedja håller burgarna en bra kvalitet, för att inte prata om deras smarriga tillbehör!

Det första som slår en när maten serveras är att burgarna både smakar och ser mycket bättre ut än den känsla man får av restaurangens menybilder.

burgers at caliburger

Restaurangen maler köttet själva. Det är svenskt kött och burgaren består av högrev och bringa (80/20). Köttet smakar bra men är något kompakt.
Vill man ha extra kött kostar det 25 kr. Vill man ha mer hetta i köttet kan man be om jalapenos som läggs i köttet utan kostnad.

BBQ Bacon cheeseburger at caliburger

Favoritburgaren blev BBQ Bacon cheeseburger. Alla burgardressingar görs på plats i restaurangen och BBQ-såsen smakar överraskande gott.

Cheddarost används på alla burgare utom en, den med svamp på bilden nedan. På den burgaren används lagrad Prästost.

IMG_4770

Mushroom melted swiss burger är en burgare med både kött, svamp och vitlöksdressing.

Lökringarna är fantastiskt goda och krispiga.

IMG_4801

Burgaren Calidouble är restaurangens klassiker.

burgare caliburger

Smokehouse burger med bacon och lökringar. God burgare med rökig smak.
Brödet på burgarna är grymt bra. Det kommer nybakat från RC Chocolat som drivs av bland annat Ronny Latva. Ronny är diplomerad konditor med utbildning på Le Cordon Bleu. Han har tidigare arbetat på Gourmandise och är idag medlem i Svenska Konditorlandslaget.

Samma bageri bakar CaliBurgers hälsosamma mörka bröd samt glutenfria bröd.

IMG_4836

Criss Cross fries håller sig också krispiga länge och smakar riktigt bra, favoriten!
Som tillbehör finns även sötpotatisfries, fries med skal, wild style fries som serveras med grillad lök, cheddarost och Calis hamburgerdressing.

IMG_4755

Kvalitetskontroll

Kvaliteten på maten som serveras kontrolleras med jämna mellanrum. Varannan månad flyger personer från CaliBurger i USA in till Stockholm för att kontrollera att såväl kött som bröd, sås och tillbehör håller måttet.

 

Priser på CaliBurger

Priserna på burgare ligger på ca 65-80 kr (veggie med massa stekta grönsaker 75 kr), tillbehör ca 25-39 kr. Meny inkl. dryck 85-105 kr.
Det finns planer på att öppna ytterligare en restaurang i stan senare i år. Det handlar bara om att rätt läge ska dyka upp. Till dess hittas restaurangen invid Täby Centrum.

Adress: Göran Elgfelts gata 7, Täby (invid Täby C). Restaurangen ligger på torget vid Täby Centrum, lättast hittar man dit om man går igenom Melanders fisk i centrumet och ut på torget. CaliBurger ligger tvärs över torget.

Öppet: Mån-tors 11-21, fre-lör 11-22, sön 12-20.

 

CaliBurger är en amerikansk kedja som har sitt ursprung i Californien. Den startades för några år sedan av två hamburgarentusiaster som jobbat på In-n-out i över 20 år. Idag finns CaliBurger på tre kontinenter med över 30 restauranger världen över. Här kan du läsa mer på deras sajt.

 

Följ Restaurang Stockholm på Instagram för att få fortsatt fler tips på nya caféer och restauranger.

Comments are closed.