Churro House – nyöppnat ställe med churros i Stockholm

Churros, churritos och churrobites! På lördag slår Churro House upp dörrarna till vad som väntas bli ett litet churrosmecka i centrala Stockholm.

I ett halvår har teamet bakom övat och experimenterat med både deg och maskiner. Resultatet är grymt. Faktiskt de mest krispiga churros som jag har smakat. Det är dessutom enastående att krispigheten består i några timmar efter tillagningen.

churros i stockholm

fyllda churros

Churritos är de små churrosvarianterna. De är fyra centimeter långa och det är perfekt att dela en skål med såna med sin bästa vän. Ingen risk för dubbeldippning när de är så små! Churrobites är små churros med söt fyllning. Goda och perfekta att äta när man är på språng och sötsuget knackat på.

Churrosen smakar absolut bäst när de äts färska, alldeles nyfriterade.
fritera churros

Så här ser de långa churrosen ut i rått tillstånd, strax innan de sänks ner i den heta oljan. De är hela 23 cm långa. Tack vare att de är så smala så blir de extra krispiga.
När churrosen är klara väljer man att få dem pudrade med socker, socker & kanel, vaniljsocker – eller utan något. Dippsåser finns det flera stycken att välja på. Bland annat Dulce de leche, mörk choklad, nutella och arequipe. Churros innehåller gluten, och än så länge har inte Churro House något glutenfritt alternativ i churrosväg, däremot erbjuds färsk frukt.

long and thin churros

churros at Churro House in Stockholm

Priser på Churro House

Initialt kommer priserna att ligga på cirka 49 kr för 6 st långa churros. Motsvarande mängd i mindre churritos fyller en skål. Dippsås kommer att kosta runt 15 kr. Det är som sagt priser som kommer att gälla initialt, troligtvis blir de justerade efter ett tag.

Churro House planerar även att ha gratis wi-fi i lokalerna.

 

Om Churro House

Churro House ligger nästan i hörnet Sveavägen/Tegnérgatan. Bara ett stenkast bort från Rådmansgatans tunnelbaneuppgång. Lokalen har två rum där man kan sitta och det ryms runt 20-30 personer. Det finns även en gästtoalett, vilket känns viktigt att poängtera med tanke på alla caféer i Stockholm som inte har det.

På sommaren kommer det även att finnas en uteservering. Churro House satsar även mycket på kaffe. Det finns både espresso och bryggkaffe att välja på.

Personerna bakom Churro House är Anylu Figueras och Jörgen Nilsson. Mer info om Churro House hittar du på deras Facebooksida.

 

Fler restaurangtips i Stockholm

Mina tips på bra restauranger, caféer och barer hittar du på mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm
Lite längre inlägg inom samma kategori hittar du här i bloggen under Restaurang Stockholm.

Comments are closed.