Churros i Stockholm – sju ställen att testa

Nygjorda churros som är härligt krispiga på ytan och mjuka inuti kan vara helt fantastiskt gott. De ska gärna serveras med en god sås till. Vanligast är chokladsås eller Dulce de Leche, som ibland görs med lite olika smaksättningar.

Själv föredrar jag när såsen inte är för söt i och med att churrosen ändå brukar vara täckta med ett lager socker. Dulce de Leche som smaksatts med citrus kan vara ett bra tillbehör tack vare syran i såsen.

churros att prova i Stockholm

I Stockholm finns det några ställen som serverar dessa läckra munkliknade stavar. Här är tips på sju ställen i Stockholm som serverar churros. Var dock noga med att dubbelkolla innan att de fortfarande har kvar churrosen på menyn. Restauranger har en tendens att byta ut sin dessertmeny med jämna mellanrum.

IMG_3561

1. Churro House

Nyöppnat ställe i Stockholm! Churro House öppnar 13 januari 2018. Deras churros är riktigt krispiga. Så pass att krispigheten håller i sig i flera timmar efter friteringen. Teamet bakom har övat i ett halvår innan öppningen. De har testat olika degar och maskiner, oljor att fritera i och temperaturer. Det är ingen slump att de lyckats få till ett så bra resultat. Churro House har både långa smala churros, korta på 4 cm och små fyllda. Det här är några av de bästa churros jag någonsin ätit. Läs mer om dem i ett eget inlägg i bloggen.

Adressen är Tegnérgatan 18. Får inte missas om man gillar churros!

 

2. Punto Sur Foodtruck

Härligt krispiga Churros från Punto Sur foodtruck. De är söta, krispiga på ytan och mjuka inuti. Riktigt goda och bra tillagade. Såsen till är en Dulce de Leche-sås. När churrosen är nygjorda och varma är de fantastiska, men portionen på sex stycken churros kan bli ganska mäktig som avslutning på en lunch. Punto Sur foodtruck serverar streetfood med inspiration från Latinamerika. På menyn finns också Churrasco (grillat) Biff, kyckling och Vego. Pris för churrasco 90 kr, churros 55 kr för sex stycken med sås. Trucken står denna sommar placerad på Hötorgsterrassen – ända fram till den 20 september.
På Hötorgsterrassen står även några andra truckar, exempelvis de som serverar afrikansk och mexikansk mat.
Adress: Hötorgsterrassen, ingång från Sveavägen 17.
Öppet: mån-ons 11-20, tor-lör 11-23, sön 11-18 till den 20 september.
Churros i Stockholm

3. Boqueria

Churros med Dulce de Leche finns att beställa under brunchen mellan kl. 12-15 på lördag och söndag. Priset är 70 kr för en portion churros. Boqueria brukar servera väldigt goda tapas.

 

4. Linje tio

Under den kontinentala söndagsbrunchen som serveras mellan kl. 12-16 kan man beställa churros med chokladsås på Linje tio. Priset är 95 kr. Jag har inte testat dessa själv, men är sugen på att göra det. Kommentera gärna om du har provat och vad du tycker om deras churros. Är det värt ett besök? Rätterna under brunchen beställs styckvis, det är så att säga ingen brunchtallrik eller buffé.

 

5. Público

Público serverar churros med cajetakräm för 70 kr. Jag har dock inte provat dessa själv. Efterrätten går att beställa för sig i deras middagsmeny. Maten på Público håller en sydamerikansk inriktning och är riktigt bra, liksom inredningen är trevlig. Under kvällens gång antar restaurangen mer och mer en atmosfär av bar och klubb. Här kan man stanna länge.

 

6. Jafaris Donuts

På drottninggatan 13 i centrala Stockholm ligger en liten kiosk/butik som heter Jafaris Donuts. Här kan man köpa färska donuts, brända mandlar och nyfriterade Churros. Butiken håller öppet alla dagar mellan kl. 10-21.

 

7. Cultur Bar & Restaurang

Cultur Bar & Restaurang ligger på Österlånggatan i Gamla Stan och serverar tapas. Jag har själv aldrig ätit här och kan inte uttala mig om deras mat. Däremot erbjuder de Churros på sin meny. Man kan välja mellan chokladsås och Dulce de Leche med kardemumma till, priset är 95 kr.

 

Fler tips på restauranger och caféer i Stockholm hittar du även på mitt Instagramkonto Restaurang Stockholm.
2 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Ella
Ella
6 År sen

Hej du!! Tack från botten av mitt Churros älskande hjärta… jag har bara kunnat få tag på churros under Internationella veckan… nu tack vare dig kommer jag få tag på dem året runt… borde väl inte tacka dig med tanke på vikten men magen tackar!!! E