Croissantglass på Taverna Brillo

Taverna Brillo har precis lanserat en Croissantglass. Det är alltså en halv croissant som gröps ur och fungerar som strut. I botten på croissanten hälls Tavernas egen chokladsås och croissanten fylls sedan med en kula valfri glass. Kalaset går på 39 kr.

Croissantglass Taverna Brillo

Croissantglassen serveras i Espressobaren som är Tavernas minsta bar med entré från Sturegatan.

Hur smakar det då? Glassen på bilden är rabarberglass och jag tycker att den är riktigt god. Taverna Brillos glass görs endast på naturliga råvaror och smakerna varierar från dag till dag. Croissanterna är goda, vilket inte är konstigt med tanke på att både Sveriges bästa bagare (Kim Lund) och världens bästa bagare (Håkan Johansson) bakar allt bröd och bakverk som serveras på Taverna Brillo.

Kombinationen av glass och croissant känns dock inte optimal. Här vinner de klassiska strutarna överlägset. Croissanten är lite bökig att äta ur. Den är sladdrigare än en strut samtidigt som det känns lite torrt och utan någon krispighet.

Jag älskar perfekt bakade croissanter och det jag tycker är godast är att skära en färsk croissant på mitten och fylla den med färska frukter och bär.

croissantglass

Tavernas Espressobar förlängs nu under sommarmånaderna med en uteservering som även är öppen för kontinental frukost.

Bra att veta: här kan man också köpa snittblommor ur blomkylen ända fram till sen stängning. Perfekt när man vill ha en blombukett i sista minuten och alla övriga blombutiker har stängt.

Adress: Sturegatan 6.
Öppet: mån-tis 7.00-00.00, ons-fre 7.00-2.00, lör 9.00-2.00, sön 9.00-00.00.

Vill du ha mer tips på restauranger och caféer? Spana in mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm.

Comments are closed.