Designa din egen chokladkaka hos Chokladkompaniet

Sedan årsskiftet har stockholmarna kunnat designa sina egna chokladkakor hos Chokladkompaniet på Söder.
EDIT: Chokladkompaniet har tyvärr stängt sin verksamhet. De la ner under hösten 2018.

Det hela började med att Marcus Holmström gjorde en resa till Berlin. En dag klev han av en slump in i en butik som gjorde chokladkakor på direktbeställning. Kunderna väntade runt 20 minuter, drack en kaffe, och fick sedan sin egendesignade chokladkaka i handen.

Resten är som man säger historia.

img_9501

Marcus ägde redan lokalen på Kocksgatan, som då fungerade som ett galleri. Tillsammans med en vän gjorde han om invändigt och drog sedan igång Chokladkompaniet. 

När man designar sin choklad får man välja tre toppings som personalen lägger på en “naken och mjuk chokladkaka”. Man använder belgisk choklad och all mörk choklad (finns i 56% resp. 80%) är organisk. Mjölkchokladen har 33,6% kakaohalt.

img_9455

Det finns väldigt mycket att välja på, allt från frystorkad ananas, passionsfrukt, hallon till lakrits, viol, pistage, havssalt, chili och bra mycket mer.

Sedan låter man chokladen stelna, vilket tar ca 20 minuter.

img_9468

Medan man väntar kan man beställa en kaffe och njuta av några chokladpraliner. Pralinerna är riktigt fina och goda. Den lilla prinsesstårtan är helt ljuvlig och smakar verkligen prinsesstårta. Alla praliner är handgjorda och kostar 16 kr/styck.

img_9430

Att starta konceptet i Sverige var en resa för sig. Marcus trodde att det skulle vara betydligt lättare, men efter några misslyckanden med chokladen hyrde man in en expert från Danmark. Han visade hur chokladen behövde tempereras för att processen skulle fungera. Idag gör butiken chokladkakor på löpande band. Snart kommer man även att börja göra dryckeschoklad som också kommer att serveras på andra caféer. Siktet ligger på januari 2017.

Priset är 55 kr för en chokladkaka och 100 kr för två. Vill man hellre köpa färdiga chokladkakor i butiken är priset detsamma.

designa egen chokladkaka

En egendesignad chokladkaka är en rolig present att ge, inte minst som julklapp. Jag gjorde en med hallon (frystorkade), saltlakrits och havssalt. Den andra kakan smaksatte jag med passionsfrukt (frystorkad), pistage och chili.

Chokladkakorna går även att beställa på nätet, och köper man fyra stycken slipper man betala frakten.

img_9448

Butiken säljer även färdiga chokladkakor och lite annat, som en dödskalle i choklad.

Adress: Kocksgatan 18.

Öppet: tisdag-fredag 12-18.30, lördag 12-16, söndag 12-15.

Comments are closed.