Gröna Lund satsar på matupplevelser i år

Gröna Lund har idag öppnat upp för säsongen och årets stora nyhet är inte en ny karusell, utan en storsatsning på nya matupplevelser.
Drygt tio miljoner kronor har Grönan investerat i fyra nya restaurangupplevelser som ligger utspridda över nöjesparken. Det är den största matsatsningen som man har gjort under de 133 år som Gröna Lund haft öppet.

IMG_0278

De nya matställena är à la carte-restaurangen Fiesta Taqueria & Bar, Hekto BBQ – en New York-inspirerad food truck utan hjul, milkshakebaren Jetline Milkshakes och den inglasade Biergarten med Bayerninspirerad mat.

IMG_0245

Biergarten – en inglasad restaurang med Bayerninspirerad mat och outfit på personalen.

IMG_0252

Milkshakebaren heter Jetline Milkshakes och ligger precis vid Twister.

IMG_0329

Det finns åtta olika milkshakes på menyn, varav en är vegansk med kolasmak. Det är den kolafärgade längst fram i bilden. Nästa är en Oreo-shake och sist en jordgubbsshake.

IMG_0270

På Hekto BBQ kan man beställa kött på vikt och välja tillbehör – alternativt väljer man en fast comborätt för 125 kr. Efter provsmakningen som jag fick gå på i veckan rekommenderar jag den långrökta fläsksidan som var väldigt bra tillagad och hade bra smak. Köttet som Grönan serverar kommer antingen från Scan eller från Johan i Hallen.

IMG_0352

Taquerian är färgglatt inredd, mycket mönster och många kaktusar som stoltserar utanför restaurangen. Här kan man äta olika sorters tacos, ceviche och quesadillas.

IMG_0363

Grönan har anlitat Jonas Dahlbom som kreativ kulinarisk ledare. Han har tagit fram inriktning, menyer och tema på Fiesta Taqueria & Bar samt Hekto BBQ.

Förutom storsatsningen på mat har man i år också rekord i antal konserter och danskvällar. Det blir 88 danskvällar och 65 konserter. Bland de som kommer att uppträda på scen hittar vi Alice Cooper, Iggy Pop, Madness, Miriam Bryant, Niklas Strömstedt, Danny Saucedo.

Skulle man gå på alla konserter blir priset runt 3,30 kr per konsert, med tanke på att Gröna kortet som kostar 240 kr ger fritt inträde till Grönan hela sommaren.

Bra att känna till: Det är även tillåtet att ha med egen matsäck till tivolit. Denna får ätas på särskilda utmarkerade platser på området.

Pris: entré 7-64 år 110 kr, Gröna kortet 240 kr – ger fri entré hela säsongen och till alla konserter och danskvällar.
Adress: Lilla Allmänna gränd 9.
Öppet: helger fr 23 april, dagligen från slutet av maj. För exakta öppetider se gronalund.com.

Comments are closed.