Hälsosushi – sushi på svartris och utan socker

Doktor Mat är restaurangen som är känd för att servera hälsosam snabbmat. Här tillagas allt på menyn utan gluten, laktos och raffinerat socker.
Nu lanserar restaurangen Stockholms första hälsosushi! Sushin görs på ekologiskt svartris och innehåller inget tillsatt socker.
hälsosushi
Doktor Mat fixar verkligen att göra sin hälsosamma mat både god och fräsch. Köksmästare är ingen mindre än Jessica Leroux som har lång erfarenhet från stjärnkrogar både i Sverige och utomlands. Hon kommer senast från Matsalen – Mathias Dahlgren.
Doktor Mat hälsosam mat
IMG_7565
Johan Lalin startade Doktor Mat för ett år sedan med visionen att kunna bidra till att sprida kunskap kring mat. Hur mat påverkar kroppen och hur gott det är att äta rätt. På Doktor Mat finns det väldigt mycket kunskap om mat och varje rätt kombineras för att ge största möjliga positiva effekt på hälsan. Som exempel tillsätter man svartpeppar i rätter med gurkmeja för att hjälpa kroppen att ta upp antioxidanterna i gurkmejan.

 Doktor Mat håller även kurser i fermentering av olika grönsaker och råvaror.

IMG_7546
I dryckeskylen finns både kallbrygda teer fyllda med antioxidanter och restaurangens kurdrycker. Det är avkok på örter, kryddor och rötter med olika hälsofördelar. Alla rätter innehåller egenfermenterade grönsaker som är fulla med goda probiotiska mjölksyrebakterier som stärker kroppens immunförsvar. Allt på menyn är fritt från gluten, laktos och raffinerat socker. Dessutom tillagas alla rätter i max 100 grader.
IMG_7620

Priser på Dr Mat

Denna hälsosushi kommer att kosta cirka 50-120 kr, beroende på om det är en hel eller halv storlek. Exakt pris är ännu inte bestämt. Sushin börjar serveras under mitten av kommande vecka. Kunder som handlar på Doktor Mat blir dessutom bjudna på en antiinflammatorisk gurkmejashot. En shot som Doktor Mat rekommenderar att man dricker en om dagen.

Comments are closed.